Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Almindelig liguster Potte 20-30 cm

Ligustrum vulgare
28,40 kr
Tilgængelig

Product Info

Ved levering er disse eksemplarer af almindelig liguster i potte er de kun 20-30 centimeter høje, men når de er kommet i jorden, udvikler de sig hurtigt til en flot, høj ligusterhæk. Planten er egnet til flere forskellige slags hække.
Vis mere Vis mindre
  • Blomstrende plante Blomstrende plante
  • Tiltrækker fugle Tiltrækker fugle
  • Hurtigtvoksende Hurtigtvoksende
Maksimal bredde i cm
200 - 250
Maksimal højde i cm
400 - 500
Produktdetaljer
-
Størrelse (måles ved levering)
20-30 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
I potte
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal pr løbemeter
6
Bladfarve
Mørkegrøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
25 - 50
Vækstform
Opretvoksende
Latinsk navn
Ligustrum vulgare
Produktegenskaber
Løvfældende, Hurtigtvoksende, Tiltrækker fugle, Blomstrende plante
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 28,40 kr
  • 15+ 24,60 kr
  • 50+ 21,70 kr
  • 200+ 20,80 kr

Product Info

Det mest særprægede ved almindelig liguster (Ligustrum vulgare) er, at den er halvstedsegrøn. I særligt kolde vintre kan det ske, at planten taber bladene – eller en del af dem – men normalt står en ligusterhæk med grønne blade året rundt. En liguster vokser desuden ret hurtigt, så det ikke tager alt for lang tid at udvikle en tæt, afskærmende hæk. Man har diverse muligheder med en ligusterhæk. Almindelig liguster lader sig fint beskære i en stram hækform, men ser også flot ud med en mere naturlig udstråling. Ved levering af disse planter i potte er de 20-30 centimeter høje.

Egnet til både en formel og uformel hæk

Da almindelig liguster er en hjemmehørende plante på vores egne, er der stor chance for at disse hækplanter også føler sig godt tilpas i din have. Liguster trives i enhver, veldrænet jordtype. Planten foretrækker en let fugtig, men ikke alt for våd jordbund, men klarer sig udmærket under en række vokseforhold, som de fleste andre hækplanter har problemer med. Kalkrig eller fattig jord er ikke noget problem for en liguster og da den heller ikke tager skade af luftforurening, fungerer den også i som en flot haveafgrænsning i byområder. Planten vokser hurtigt og derfor planter man ofte ligusterhække i nye boligkvarterer for at gøre de nøgne omgivelser lidt mere indbydende.

Du kommer ikke udenom at beskære en ligusterhæk, men frekvensen afhænger af din personlige smag. En ligusterhæk kan med 2-3 beskæringsrunder holdes i en ret formel form, men derfor er der ikke ret mange, der er klar over, at almindelig liguster om sommeren blomster med hvide, charmerende blomster. De overlever for det meste ikke en alt for ivrig beskæring, men kan faktisk gøre din have mere tiltrækkende for insekter som fx bier og sommerfugle. En uformel ligusterhæk giver haven en landlig udstråling, og en snorlige hæk resulterer i et mere moderne twist. Almindelig liguster er egnet til enhver stil.

Plantetips for almindelig liguster i potte

En stor fordel ved ligusterplanter i potte er, at de ikke behøver at komme i jorden direkte efter levering. Det er tilfældet med de fleste andre leveringsformer, da rødderne ellers hurtigt udtørrer. Planter i potte har et fuldt udviklet rodsystem i potterne, hvori de udmærket kan klare sig i et stykke tid. Sørg for at give rigeligt med vand, hvis der går mere end et par dage, inden du planter din hæk. Er du parat til at sætte planterne i jorden? Tag forsigtigt potterne af rodklumpen, inden de placeres i planterenden og graves ned med den opgravede jord. Sørg for at løsne jorden i bunden af planterenden, så rødderne har nemmere ved at udvikle sig.

Vis mere Vis mindre
Andre varer, som du måske synes om!