Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Fargesia 'Simba' Klump 100-125 cm

Fargesia murieliae 'Simba'
10% Rabat I indkøbsvognen
351,10 kr
Tilgængelig

Product Info

Fargesia 'Simba' breder sig ikke og har en tæt, busket vækst. Gode egenskaber for en stedsegrøn bambushæk, der med tiden vil sørge for mere privatliv i haven. Ved levering er denne bambus med klump 1-1,25 meter høj.
Vis mere Vis mindre
  • Kompakt vækst Kompakt vækst
  • Langsomtvoksende Langsomtvoksende
  • Særdeles hårdfør Særdeles hårdfør
Maksimal bredde i cm
100 - 150
Maksimal højde i cm
150 - 200
Produktdetaljer
-
Størrelse (måles ved levering)
100-125 cm
Voksested
Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal pr løbemeter
3
Bladfarve
Lysegrøn
Giftig
Nej
Vækst pr år i cm
25 - 50
Vækstform
Busket, Kompakt, Opretvoksende
Latinsk navn
Fargesia murieliae 'Simba'
Produktegenskaber
Langsomtvoksende, Særdeles hårdfør, Kompakt vækst
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 351,10 kr
  • 15+ 311,70 kr
  • 50+ 274,50 kr
  • 200+ 262,30 kr

Product Info

Du skaber med garanti en orientalsk udstråling med en bambushæk i haven, men for din haveplan er det vigtigt at vide, at du planter den rette bambussort. Bambus har et dårligt ry hos mange haveejere, fordi den breder sig og vokser på steder, hvor du ikke ønsker det. Der findes bambussorter uden ekspansionsdrift, fargesia 'Simba' (Fargesia murieliae 'Simba') er en af slagsen. Disse stedsegrønne hækplanter vil ikke bringe din haveplan i vildrede og er efter få år høje og tætte nok til at skabe en afskærmende hæk med en hel egen udstråling. Vi leverer disse 1-1,25 meter høje bambusplanter med klump.

En langsomtvoksende bambus, der ikke breder sig

Sammenlignet med andre bambussorter er fargesia 'Simba' en lav bambussort, der når en maksimal højde på ca. 2 meter. Den er dog høj nok til at give mere privatliv i haven, men den er samtidig også mere beskeden end de andre muligheder, der findes, hvis man ønsker en bambushæk. Med en vækst på 25-50 centimeter om året vokser fargesia 'Simba' noget langsommere end andre sorter, men hurtigt nok til i løbet af et par år at udvikle sig til en smuk, høj bambushæk, der skaber zen-atmosfære i haven. De smukke blade på fargesia 'Simba' beholder også om vinteren den friske, grønne farve. Denne bambussorts flotte stængler har ligeledes en frisk, grøn farve.

Selv om de fleste haveejere planter fargesia 'Simba' på grund af dens ydre fortrin, er det samtidig en yderst stærk plante, der trives i næsten enhver jordtype, også i næringsfattig jord. Med hensyn til voksestedet stiller denne bambushæk yderst minimale krav. Fargesia 'Simba' har ingen problemer med luftforurening eller et voksested i kystområder med saltholdige vinde fra havet. Desuden er fargesia 'Simba' yderst hårdfør. Temperaturer under -30 °C eller over 40 °C skal der til, inden denne bambushæk tager skade, men den slags temperaturer er yderst sjældne på vores breddegrader.

Bambus, der kræver minimal pleje

Da fargesia 'Simba' når en begrænset højde og ikke vokser ret hurtigt, kræver disse hækplanter minimal pleje. Beskæring er ikke et must, selv om planterne udmærket kan beskæres først på foråret eller sidst på sommeren, hvis du synes, at de er blevet for høje. En gennemgribende beskæringsrunde er heller ikke noget problem; fargesia 'Simba' danner bare nye skud. Sørg dog, hvis sommeren er varm og tør, for at holde planten godt fugtig, ellers kan den tabe en del af bladene. Planten vil dog få nye blade, når vejret bliver køligere.

Vis mere Vis mindre