Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Påskeliljer

Påskeliljen er en pragtfuld forårsblomst, der stjæler opmærksomheden med sin iøjnefaldende form og farve. Dens latinske navn er Narcissus. Påskeliljer blomstrer (tidligt) om foråret med pragtfulde, trompetformede blomster, der har en skøn duft. Påskeliljer er hårdføre og bliver mellem 10-60 cm høje. Haekplanteronline.dk leverer diverse påskeliljesorter som fx Narcis 'Dutch Master', Narcis 'Jetfire', Narcis 'Mount Hood', Dichtersnarcis 'Recurvus' og Narcis 'Thalia'. Jævnfør produktsiderne, hvis du vil vide mere om de enkelte sorter.

Påskeliljer i haven

I det tidlige forår er der mange, der stiller påskeliljer i en smuk skål eller vase inden døre. Der står de og bebuder forårets komme, når de gule blomster titter frem. Men påskeliljer er også en velkommen gæst i haven. Før i tiden plantede man påskeliljer i køkkenhaven for at holde insekter væk fra havens frugt.

Påskeliljer kan plantes mange steder i haven, fx i staudebedet, på en haveeng eller foran havens hækplanter. Påskeliljer lader sig fint kombinere med andre blomsterløg som fx tulipaner og prydløg.

narcissen-tuin

Plantning og pleje af påskeliljeløg

Plant blomsterløg mellem september og december inden den første nattefrost. Vælg et plantested i sol eller halvskygge, her trives påskeliljer bedst. Jorden bør være næringsrig og veldræneret, hvis jorden er alt for våd, kan løgene rådne. Vær ved plantning af løgene opmærksom på, at plantedybden skal være ca. 2 gange løgets højde. Hvis du ønsker at plante løgene i grupper, skal der være en afstand på minimalt 3 gange løgets bredde mellem løgene. Hvis du planter dine påskeliljer direkte i jorden, behøver du ikke at dække dem ekstra til, hvis det fryser. Påskeliljer kan også plantes i kummer fx på altanen eller terrassen. Her er det nødvendigt at beskytte løgene mod kulden.

Påskeliljer trives ikke i for tør jord, vand derfor regelmæssigt. Det er vigtigt, at jorden er veldræneret, og at løgene ikke bliver stående i for våd jord. Du kan forbedre jorden ved at tilsætte kompost eller humus. Det er ikke nødvendigt at vande påskeliljerne efter blomstringen. Fjern de visne blomster og blomsterstængler ved at skære dem af lige over jorden, men lad bladene sidde, så du sikrer en frodig blomstring året efter.  

Narcissen kopen bij Haagplanten.net

Køb påskeliljer hos Haekplanteronline.dk

Vil du gerne nyde synet af skønne påskeliljer i din have? Hos Haekplanteronline.dk er det nemt at købe påskeliljer og andre blomsterløg online. Vi leverer blomsterløg via vores webshop fra august til december. Påskeliljer er flotte i kombination med andre blomsterløg eller planter. Kontakt vores kundeservice, hvis du ønsker råd og vejledning og svar på eventuelle spørgsmål.