Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Prydløg (Allium)

Prydløg er et storblomstrende blomsterløg med pragtfulde lilla eller hvide blomster. De er en ægte blikfanger i haven. Det latinske navn for prydløg er Allium. Løgene er hårdføre, så du kan have glæde af de smukke blomster i adskillige år. De fleste blomsterløg blomstrer om foråret, de fleste prydløg blomstrer i maj og juni med skønne blomster i dejlige farver. Prydløg kan blive mellem 80-120 cm høje, alt efter sorten. Haekplanteronline.dk leverer diverse Allium-sorter som fx Allium gladiator, Allium nigrum, Allium purple sensation og Allium sphaerocephalon. Jævnfør produktsiden for yderligere oplysninger om de forskellige sorter.

Prydløg i haven

Du kan anvende prydløg på forskellige måder i haven. De smukke blomster er en fryd for øjet. Individuelt kommer planten udmærket til sin ret, men hvis du planter den i grupper, kreerer du en ægte WOW-effekt. Prydløg går også fint i spænd med havens stauder. Plant prydløg direkte i havejorden eller i en kumme.

Allium planten en verzorgen

Plantning og pleje af prydløg

Allium bør lægges i jorden om efteråret, og det er bedst at plante dem i perioden fra midt oktober-midt december. På den måde når blomsterløgene at udvikle stærke rødder, inden vinteren begynder. Læg Allium i en krukke eller direkte i havejorden. Husk på, at plantedybden skal være 3 gange løgets højde. Hvis du planter flere prydløg ved siden af hinanden, skal afstanden mellem løgene være 3 gange løgets bredde. Giv godt med vand lige efter plantningen.

Allium kræver minimal pleje. Du kan eventuelt give planterne lidt gødning. Fordel gødningen over jorden, så snart de første blade titter frem. Fjern de brune blade efter blomstringen, men gør det ikke for tidligt, da løget får næring fra bladene. Allium er en flerårig plante, der vil vende tilbage året efter med pragtfulde blomster. Vil du undgå, at planten formerer sig? Skær blomsterne af, inden frøene modnes.

Sierui kopen bij Haagplanten.net

Køb prydløg hos Haekplanteronline.dk

Er du på udkig efter prydløg? Så har Haekplanteronline.dk lige det, du søger. Vi er specialiseret i (hæk)planter, men leverer også førsteklasses blomsterløg. Vores blomsterløg fås i webshoppen fra august til december. Du finder mange flere oplysninger om Allium-blomsterløg i vores webshop. Har du yderligere spørgsmål? Kontakt venligst vores kundeservice, der gerne hjælper med råd og vejledning.