Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Tulipaner

Tulipanløg er måske en af de mest kendte og populære løgsorter. De leveres i forskellige farver og former. Tulipanen symboliserer magt, pragt, liv og frugtbarhed. Dens latinske navn er Tulipa. Tulipanen blomstrer om foråret fra marts til maj med pragtfulde blomster i diverse farver. Planten er hårdfør og kan anvendes på mange måder i haven, fx i blomster- og staudebedet og i plantekummer.  Haekplanteronline.dk leverer et bredt udvalg af forskellige tulipansorter, alle i unikke, pragtfulde farver. Jævnfør produktsiderne, hvor du finder yderligere information om de enkelte sorter.

Plantning af tulipanløg i haven

Den bedste plantetid for blomsterløg er mellem september og december, men plant inden den første nattefrost. Tulipaner foretrækker et plantested i sol eller halvskygge og trives bedst i veldræneret sand- og lerholdig jord. Sørg for en planteafstand på minimalt 3 gange løgbredden, hvis du planter flere blomsterløg ved siden af hinanden. Med hensyn til plantedybden lægges løgene i jorden på ca. 2 gange løgets højde. Blomsterløg bryder sig ikke om ´våde fødder´, da de nemt kan rådne. Vær opmærksom på, at det ikke er for varmt ved plantning af blomsterløg. Jordtemperaturen må ikke være over 10-12 °C. Hvis dette er tilfældet, kan der dannes syre, der skader blomstringen. Sørg for ekstra vanding, hvis jorden er meget tør efter plantningen. Beskyt blomsterløgene og dæk jorden med blade eller kompost, når det fryser. Du kan også plante tulipanløg i en kumme eller altankasse på altanen eller terrassen. Beskyt løgene ved at lægge noget over jorden om vinteren. 

tulpen sfeerfoto

Pleje af tulipanløg

Tulipanløg kræver i reglen kun minimal pleje. Du kan give de allerførste skud lidt ekstra (flydende) gødning. Fjern de visne blomster samt hele stænglen efter blomstringen, så al næring kan blive oplagret i løget. Det er bedst at lade bladene stå, til de er helt visne.

tulpen sfeerfoto

Tulipanløg hos Haekplanteronline.dk

Køb nemt og hurtigt dine tulipanløg hos Haekplanteronline.dk. Vi leverer et bredt sortiment af diverse farver og sorter.  Eller vælg et af de andre løgprodukter som fx prydløg eller påskeliljer. Du kan bestille blomsterløg i vores webshop fra august til og med december.