Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Forårsblomstrende løg

Forårsblomstrende løg blomstrer – som navnet antyder – om foråret. Når dagene længes og temperaturerne begynder at stige, titter forårsløgene frem, en række sorter blomstrer allerede i februar-marts. Når vi taler om forårsblomstrende løg, tænker de fleste på pragtfulde sorter som tulipaner, hyacinter og krokus. Men vi leverer også mindre kendte forårsløg som vibeæg og prærielilje.

Plantning af forårsblomstrende løg

Forårsløg fås om efteråret og kan plantes fra midt i september-december, inden der kommer nattefrost. Blomsterløgenes placering afhænger af sorten. Jævnfør produktsiderne, hvis du vil vide mere om den pågældende sort. Forårsløg plantes i en dybde af 2-3 gange løghøjden. Plant løgene med en indbyrdes afstand på ca. 3 gange løgbredden. Vær opmærksom på, at løgets ´næse´ altid peger opad. Dæk blomsterløgene med jord og tryk jorden let sammen. Blomsterløg kan plantes direkte i havejorden eller i en plantekumme. Vær ved plantning i kummer opmærksom på, at kummen er stor nok og at overskydende vand kan løbe væk.

voorjaarsbloeiers

Pleje af forårsløg

Forårsløg kræver minimal pleje. Derfor er det også for den mindre erfarne haveejer nemt at plante forårsblomstrende løg i haven. Alle forårsløg er hårdføre og kan blive liggende i jorden efter blomstringen. Løgene har deres egen reserve af næring og stiller minimale krav. Dog resulterer en lille smule ekstra pleje i, at blomsterløgene får en smuk blomstring det efterfølgende år. Jævnfør produktsiderne pr. sort for ekstra plejetips.

voorjaarsbloeiers

Forårsblomstrende løg i haven

Forårsblomstrende løg kan anbringes på forskellige steder i haven. Plant løgene gruppevis i staudebedet for at skabe et farvestrålende blomsterflor eller læg løgene i jorden foran havehækken, så hækken får et ekstra farveboost. Kombiner forskellige sorter af forårsløg med hinanden og nyd de pragtfulde blomster fra sidst på vinteren til hen på foråret. Det er endda også muligt at plante forårsløg som fx vintergækker i græsplænen. Når græsset begynder at vokse, slår du græsplænen og fjerner dermed de visne planter.