Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Buksbombladet kristtorn

Buksbombladet kristtorn

Buksbombladet kristtorn eller japansk kristtorn (Ilex crenata) er en stedsegrøn hækplante, der har vundet popularitet på grund af ligheden med buksbom. Japansk kristtorn ligner buksbom i udseendet på mange måder med sine små, mørkegrønne og læderagtige blade. Desuden har denne skønne stedsegrønne en ganske kompakt vækstform og er langsom i udvikling, hvilket gør den ideel til de lavere hække, f.eks. til afgrænsning af bede, men også formklipning. Populariteten skyldes også, at den tåler (hård) beskæring udmærket.

Hvorfor japansk kristtorn?

Hvorfor japansk kristtorn?

Japansk kristtorn, som også kaldes småbladet kristtorn, er blevet mere almindelig i Danmark de senere år fordi buksbom er blevet ramt af den frygtede og destruktive buksbomsyge (for det meste buksbomkvistdød og buksbomgrentørre), der kan aflive buksbomhække helt. Da mange anvender buksbom til tidskrævende formklipning kan det være helt forfærdeligt at blive ramt af sygdommen. Den småbladede ilex crenata er løsningen: den er en smule dyrere end buksbom, men forskellen er mindre hvis du vælger at købe lidt mindre planter, og ilex crenata vokser langt hurtigere end buksbom. Avlere og forædlere opdagede plantens kvaliteter for nogle år siden, hvilket har banet vej for udviklingen af en bred vifte af nye sorter, såsom 'Convexa' (den mest populære), 'Dark Green' og 'Blondie'. Tag et kig ind i Haekplanteronline.dk og overbevis dig selv.

Buksbombladet kristtorn online

Buksbombladet kristtorn online

Hos Haekplanteronline.dk har vi længe været klar over, at japansk kristtorn er en udsøgt ny hækplante, der fortjener en plads i sortimentet samt i kundernes indkøbskurv. Ved at købe buksbombladet kristtorn online kan du springe havecentrene og plantejagten over og få planterne leveret ved døren. Når du er ved at bestille planterne får du mulighed for at vælge leveringstid, så du ikke bliver overrasket. Så snart planterne står plantet i din have kan du nyde de dejlige blade, bittesmå blomster i maj-juni og de smukke sorte bær der følger blomsterne og bliver siddende længe. Og man skal ikke bekymre sig om noget når vinteren sætter ind: buksbombladet kristtorn kan klare de strengeste danske vintre.