Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Bunddække

Bunddække

Spørger man en haveejer, hvad den største ulempe er ved at have en have, så vil svaret sandsynligvis lyde: ukrudt. Så snart der kommer regn og jorden bliver våd, skyder der ukrudt op af jorden. Planterne skal fjernes med jævne mellemrum, ellers bliver din have til en oase af uønsket vegetation. Der er nogle ting, du kan gøre for at vinde kampen mod ukrudtet. Man kan gå ud i haven, sidde på knæene i timevis og luge ukrudt. Et alternativ er at sprøjte haven med (forurenende) sprøjtemidler. Hos Haekplanteronline.dk finder du en bedre løsning: bunddækkeplanter.

Med bunddække (bunddækkeplanter) kan man dække stykker jord i haven, f.eks. mellem planter, buske, blomster eller mellem hækken og resten af haven. Bunddækkende planter er den mest naturlige måde at bekæmpe ukrudt på. Bunddækket tager så meget plads i haven, at ukrudtet ikke kan komme op af jorden. En anden fordel er, at bunddækkeplanter er et meget smukkere syn end bare pletter i haven. Haekplanteronline.dk har bunddække i alle former og størrelser. Vores bunddække fås udelukkende som plantemåtter i øjeblikket.

Stedsegrønt bunddække

Stedsegrønt bunddække

Vores stedsegrønne bunddækkere beholder deres grønne blade hele vinteren, som får haven til at sprudle af liv hele året igennem! Vores Hedera (vedbend) og Sedum (stenurt) er eksempler på stedsegrønne planter. Vedbend danner et tæt tæppe, som andre planter ikke kan gro igennem. Vedbend trives på de fleste jordtyper og tåler næsten alle klimaforhold, uanset hvor forurenet luften er. Beskær hedera regelmæssigt for at den skal beholde sine smukke blade. Sedum er meget letdyrket, også for dig, der ikke har grønne fingre. Sedum passer sig selv, fordi den holder på vand og kan tilpasse sig forskellige forhold. Geranium er også vintergrøn, men bladene bliver lidt rødlige om vinteren.

Hårdføre bunddækkere

Hårdføre bunddækkere

Vinterhårdfør er ikke det samme som stedsegrøn/vintergrøn. En plante kaldes hårdfør hvis den tåler frost godt, så når temperaturen falder til under 0 grader vil planten ikke tage skade af det. Vedbend er dog en undtagelse: denne plante er både hårdfør og stedsegrøn. En robust plante, der kan klare sig under næsten alle forhold.

Blomstrende bunddække

Blomstrende bunddække

Blomstrende bunddække er smukkest i foråret, hvor de er et rigtig smukt syn: din have vil blive oversvømmet med farvestrålende blomster. Blomstrende bunddækkeplanter er derfor et populært valg af bunddække. En ulempe ved denne type bunddække er, at det bestemt ikke er hårdført. Vores blomstrende bunddække fås i forskellige sorter, herunder Rosa Robin, Waldsteinia Ternata (guldjordbær) og Euonymus Fortunei ‘Hort’s Blaze’ (krybende benved).

Færdigt bunddække

Færdigt bunddække

Vil du springe ventetiden over, så er vores færdige bunddække for dig. Denne type bunddække kan plantes ud med det samme og dækker jorden fra dag én, så ukrudt ikke har en chance. Alle de varianter af bunddække, der tilbydes i vores webshop, fås også i en færdig variant.