Hæk-berberis (berberis thunbergii)

Berberis thunbergii (hæk-berberis) er helt sikkert den mest populære art af berberis til haver og parker nogensinde. Hæk-berberis kommer oprindeligt fra Japan og er dermed ikke hjemmehørende i Danmark. Den ses dog ganske ofte forvildet i naturen her i Danmark. Hæk-berberis er en hækplante, som trives meget fint i vores klima og som også er i stand til at overleve ekstreme forhold. Der findes også sorter af berberis, der hører hjemme i Danmark.

Berberis thunbergii

Berberis-familien er værdsat for sine yndefulde blade, gule blomster og røde eller mørkeblå bær. Derudover har berberis, med sine mange torne, vist sig at være et effektivt middel til forebyggelse af indbrud. Den kan også hjælpe mod skadedyr i haven. Hæk-berberis har en unik kombination af gunstige egenskaber, men det er ikke den eneste berberis, der anvendes til hæk.

Berberis - arter og sorter

Berberis thunbergiiBerberis er en slægt, der omfatter ca. 450-500 arter af både løvfældende og stedsegrønne buske på ca. 0.5-4 meter højde, så der findes stor variation i arter, hvilket hænger sammen med arternes udbredelse. Slægten er hjemmehørende i Europa, Asien, Afrika, Nordamerika og Sydamerika.

I vores del af verden forekommer de løvfældende arter af berberis thunbergii - som alle ligner hinanden - vildtvoksende, mens en del andre, ikke-hjemmehørende arter (for eksempel berberis frikartii og berberis verruculosa), hører til de stedsegrønne arter af berberis. De løvfældende arter af berberis er populære på grund af deres smukke efterårsfarver. Bladene på disse arter skifter farve til rosa eller rød inden de falder af.

Berberis til hæk

Berberis egner sig med sine tæt forgrenede kviste og torne fortrinligt til lægivende, afgrænsende hække. Bladene er små og ofte ægformede. Hæk-berberis kan plantes i alle slags jorde og trives både i sol og halvskygge. Som nævnt ovenfor taber den bladene om vinteren.

Køb hæk-berberis online i vores webshop - Haekplanteronline.dk. Vi har øje for kvalitet og køber netop de planter, der trives i både din have og vores klima. Vi ved af erfaring, at berberis thunbergii giver en berberis-hæk af højeste kvalitet. Se også vores andre hækplanter på sitet og vælg en hæk, der passer dig!