Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Japansk kristtorn 'Dark Green' ® i potte 20-30

Ilex crenata 'Dark Green' ®
96,70 kr
Tilgængelig

Product Info

Den vel nok mest anvendte erstatning for buksbom er japansk kristtorn 'Dark Green'®. Af ydre ligner den buksbom, men japansk kristtorn kan blive en hel del højere. Disse planter i potte er ved levering 20-30 centimeter høje.
Vis mere Vis mindre
  • Kompakt vækst Kompakt vækst
  • Egnet til både en høj og lav hæk Egnet til både en høj og lav hæk
  • Egnet til formbeskæring Egnet til formbeskæring
  • Smalbladet Smalbladet
  • Stedsegrøn Stedsegrøn
Maksimal bredde i cm
100 - 150
Maksimal højde i cm
150 - 200
Størrelse (måles ved levering)
20-30 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
I potte
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal pr m2
5
Bladfarve
Grøn
Giftig
Nej
Vækst pr år i cm
25 - 50
Vækstform
Busket, Kompakt, Opretvoksende
Latinsk navn
Ilex crenata 'Dark Green' ®
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Kompakt vækst, Smalbladet, Egnet til både en høj og lav hæk, Egnet til formbeskæring
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 96,70 kr
  • 15+ 86,20 kr
  • 50+ 76,80 kr
  • 200+ 74,90 kr

Product Info

Der er ikke mange hækplanter, der både er egnede til en høj og en lav hæk. Japansk kristtorn 'Dark Green'® (Ilex crenata 'Dark Green'®) giver i begge tilfælde et flot resultat, men for det meste bliver denne langsomt voksende plantesort med små blade anvendt som et godt alternativ til buksbom. Det er på nogen afstand svært at skelne denne stedsegrønne hækplante fra buksbom, men buksbomhalvmøllet lader japansk kristtorn være i fred og planten er også resistent mod buksbomsygdomme. Ønsker du at finde et alternativ til en lav buksbomhæk, er disse 20-30 centimeter høje eksemplarer af japansk kristtorn 'Dark Green'® i potte den perfekte løsning.

En buksbom lookalike

Det er ikke svært at forstå, at mange haveejere vælger en japansk kristtorn 'Dark Green'®, når de er tvunget til at udskifte deres buksbomhæk. Der er andre alternativer for buksbom, men mange af dem vokser meget hurtigere og ser helt anderledes ud sammenlignet med japansk kristtorn 'Dark Green'®. Det er et faktum, at japansk kristtorn 'Dark Green'® ikke er så langsomtvoksende som buksbom, men med en vækst på ca. 25 centimeter om året er det med 2-3 beskæringsrunder nemt nok at holde en hæk af japansk kristtorn 'Dark Green'® i en lav, flot form. Formbeskæring er også en mulighed, hvis du ikke har noget imod at beskære lidt oftere.

Da japansk kristtorn har så stor lighed med buksbom, er det svært at forestille sig, at planten er i familie med kristtorn. Hvis man studerer bladene nærmere, ser man den let takkede bladkant, men på grund af de små, ovale blade resulterer japansk kristtorn 'Dark Green'® i en meget strammere og mere formel hæk end de fleste andre kristtornsorter. Hvis man ønsker det, kan man også lade disse små eksemplarer af japansk kristtorn 'Dark Green'® udvikle sig til en kompakt, afskærmende hæk, men det kræver en hel del tålmodighed på grund af den relativt langsomme vækst.

Japansk kristtorn 'Dark Green'® trives næsten overalt

En stor fordel ved japansk kristtorn 'Dark Green'® er, at planten trives så at sige overalt. Det er lige meget, om voksestedet er i sol eller skygge, men planten tåler ikke vandlidende jord eller en jordtype med en for høj surhedsgrad. Det er dog vigtigt, at jorden på plantestedet holdes nogenlunde fugtig, det opnås allerede ved at sørge for tilstrækkelig vanding. Planten foretrækker en humusrig jordbund, men enhver veldrænet jordtype er acceptabel.

Vis mere Vis mindre