Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Japansk kristtorn 'Dark Green' ® i potte 60-80

Ilex crenata 'Dark Green' ®
217,10 kr
Tilgængelig fra
Uge 20 maj 2022

Product Info

Japansk kristtorn 'Dark Green'® er kompakt, stedsegrøn og perfekt til en formel hæk. Mange haveejere planter den som et alternativ til buksbom, men japansk kristtorn kan også anvendes til en høj hæk. Vi leverer disse 60-80 cm høje hækplanter i potte.
Vis mere Vis mindre
  • Kompakt vækst Kompakt vækst
  • Egnet til både en høj og lav hæk Egnet til både en høj og lav hæk
  • Egnet til formbeskæring Egnet til formbeskæring
  • Smalbladet Smalbladet
  • Stedsegrøn Stedsegrøn
Maksimal bredde i cm
100 - 150
Maksimal højde i cm
150 - 200
Størrelse (måles ved levering)
60-80 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
I potte
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal pr løbemeter
4
Bladfarve
Grøn
Giftig
Nej
Vækst pr år i cm
25 - 50
Vækstform
Busket, Kompakt, Opretvoksende
Latinsk navn
Ilex crenata 'Dark Green' ®
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Kompakt vækst, Smalbladet, Egnet til både en høj og lav hæk, Egnet til formbeskæring
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 217,10 kr
  • 15+ 183,90 kr
  • 50+ 165,00 kr
  • 200+ 158,40 kr

Product Info

Et blik på japansk kristtorn 'Dark Green'® (Ilex crenata 'Dark Green'®) gør det med det samme klart, hvorfor disse stedsegrønne hækplanter ofte anvendes som alternativ til buksbom. Japansk kristtorn ligner buksbom på en prik, men er ikke overfølsom for buksbomsygdomme, og buksbomhalvmøllet kan ikke lide dens blade. Japansk kristtorn 'Dark Green'® er nem at klippe til en stram, lige hæk og er endda også egnet til formbeskæring af figurer. Den er nem at holde lav, men kan også danne en højere hæk. Disse planter i potte er ved levering mellem 60-80 centimeter høje.

Forskelle mellem buksbom og japansk kristtorn

Der er en hel del ligheder mellem japansk kristtorn 'Dark Green'® og buksbom, men der er også forskelle. Nogle af dem er svære at få øje på i en hækform, som fx at den let takkede bladkant på japansk kristtorn afslører, at planten hører til kristtornfamilen, og at bladene på japansk kristtorn 'Dark Green'® er placeret forskudt fra hinanden i stedet for over for hinanden. Det er måske vigtigere at vide, at japansk kristtorn 'Dark Green'® er mere hårdfør end buksbom. Desuden kan japansk kristtorn bedre tåle at stå i tør jord end buksbom. Sørg dog for, at jorden omkring hækken holdes nogenlunde fugtig.

Hvis hækplanter skal anvendes til en lav hæk, er det vigtigt, at de kan tåle at stå i skygge, og det er absoluttilfældet med japansk kristtorn 'Dark Green'®. Et plantested i fuld sol er dog heller ikke et problem for denne stærke hækplante. God drænage er påkrævet, for som alle hækplanter i vores sortiment, kan japansk kristtorn 'Dark Green'® få rodråd, hvis rødderne bliver stående under vand i længere tid. En meget sur jordbund kan medføre jernmangel hos planten. Sørg derfor at behandle jord, der har høj pH-værdi, inden du planter en japansk kristtorn.

En høj hæk af japansk kristtorn 'Dark Green'®

I modsætning til buksbom kan japansk kristtorn blive op til 2 meter høj. Højden og den tætte forgrening sørger for, at japansk kristtorn 'Dark Green'® i løbet af nogle år danner en tæt, afskærmende hæk. Hvis du ønsker en høj hæk, beskærer du kun din japanske kristtorn i bredden de første par år. På denne måde holder du hækken smal nok til at passe i en mindre have, samtidig med at planterne vokser op over øjenhøjde. Du bør dog væbne dig med tålmodighed, for japansk kristtorn 'Dark Green'® vokser kun med 25-30 centimeter om året.

Vis mere Vis mindre