Laurbærkirsebær

Laurbærkirsebær

Navnet laurbærkirsebær bruges for en gruppe af vildt populære hækplanter, på latin prunus laurocerasus. Laurbærkirsebær (også: kirsebærlaurbær) er en smuk, stedsegrøn hækplante, der ikke taber bladene, og det er med til at forklare dens popularitet - med laurbærkirsebær kan man nyde sin grønne have hele året igennem.

Stedsegrønne hækplanter er og har altid været populære, men laurbærkirsebær har flere fordele - de dybgrønne, laurbærformede blade tilsammen med de iøjnefaldende lilla kirsebær gør den velegnet som prydplante. Derudover giver den en dejlig blomstring i foråret. Og sidst men ikke mindst, er laurbærkirsebær en hårdfør, slidstærk plante, der ikke kræver så meget pleje.

Laurbærkirsebær
Laurbærkirsebær - mange navn
Laurbærkirsebær - varieteter

Laurbærkirsebær - mange navn

Prunus laurocerasus kaldes laurbærkirsebær på dansk. Et andet navn for denne plante er kirsebærlaurbær. Bladenes form minder om (ægte) laurbær, men de er ikke beslægtede med hinanden. Krydderurten laurbær og hækplanten laurbærkirsebær har ikke noget at gøre med hinanden. Laurbærkirsebær er beslægtet med andre frugtbærende buske, for eksempel blommetræet.

Laurbærkirsebær, kirsebærlaurbær, prunus laurocerasus - hvilket er bedst? Videnskabsmænd anvender ofte det latinske navn, prunus laurocerasus. Laurbærkirsebær er en bogstavelig oversættelse af laurocerasus, så laurbærkirsebær er sikkert en mere passende betegnelse end kirsebærlaurbær. Det sker, at folk ringer ind og spørger om ‘kirsebærlaurbær’, og det har vi naturligvis ingen problemer med.

Laurbærkirsebær - varieteter

Laurbærkirsebær - varieteter

Der findes mange forskellige varieteter af arten laurbærkirsebær, der egner sig godt til en hæk i haven. I vores webshop vil du finde forskellige typer af laurbærkirsebær, så vi har noget for enhver smag og have.

Laurbærkirsebær online

Laurbærkirsebær online

Det er i de senere år blevet mere og mere almindeligt at købe planter online. I vores webshop kan du finde et godt udvalg af forskellige sorter af laurbærkirsebær. Du finder yderligere beskrivelse under hvert produkt, så du altid kan træffe det rigtige valg. Vi tilbyder hækplanterne til konkurrencedygtige priser og vi har et stort udvalg. Udover laurbærkirsebær har vi også andre almindelige og mindre almindelige hækplanter. Du er meget velkommen til, at se dig rundt på siden, og få et indtryk af vores udvalg!