Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Laurbærkirsebær 'Etna' Barrods 25-30 cm

Prunus laurocerasus 'Etna'
41,40 kr
Tilgængelig fra
Uge 43 oktober 2021
Laurbærkirsebær 'Etna' er en middelhøj, hårdfør laurbærkirsebær. Minustemperaturer på 25 gr. er ikke noget problem for denne stærke laurbærkirsebærhæk. De 25-30 cm høje planter leveres med bare rødder.
Vis mere Vis mindre
  • Kompakt vækst Kompakt vækst
  • Egnet til en høj hæk Egnet til en høj hæk
Maksimal bredde i cm
300 - 400
Maksimal højde i cm
200 - 250
Størrelse (måles ved levering)
25-30 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
Vinterhårdfør
Type rødder
Barrods
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal pr løbemeter
5
Bladfarve
Grøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
25 - 50
Vækstform
Opretvoksende
Latinsk navn
Prunus laurocerasus 'Etna'
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Kompakt vækst, Egnet til en høj hæk
Stk. pr. pakke
25
Mindste salgsenhed
25
  • 25+ 27,30 kr
  • 50+ 25,20 kr
  • 500+ 22,60 kr
Laurbærkirsebær 'Etna' Barrods 25-30 cm er tilgængelig i intervaller af 25

Laurbærkirsebær 'Etna' (Prunus laurocerasus 'Etna') bliver ikke så høj som andre laurbærkirsebærsorter som fx 'Rotundifolia' eller 'Novita' og er derfor perfekt til en hæk på ca. 1 ½ m. Bladene på laurbærkirsebær 'Etna' er desuden mindre med en mere rund form, så en laurbærkirsebærhæk af denne type generelt har et mere formelt udseende. De nye blade har en lys rødlig farve. Planten tåler frost, er stedsegrøn og hårdfør helt ned til temperaturer på 27 minusgrader. De 25-30 cm høje planter leveres med bare rødder.

Laurbærkirsebær 'Etna' i haven

Der er få laurbærkirsebær, der tåler kulde så godt som laurbærkirsebær 'Etna'. Kun laurbærkirsebær 'Zabeliana' er lige så hårdfør, men den har tendens til at blive ret bred. Laurbærkirsebær 'Etna' har netop et mere beskedent ydre end de fleste laurbærkirsebærsorter. Bladene er ikke så aflange, og det giver laurbærkirsebær 'Etna’ en mere formel vækst. Det gør laurbærkirsebær 'Etna' til en unik laurbærkirsebærhæk. Blomstringen er ikke så iøjnefaldende, men de nye, røde udløbere giver haven et overraskende farveboost hvert forår.

Den mere formelle vækst, der i øvrigt er yderst kompakt, og det relativt langsomme voksetempo på ca. 30 cm om året gør, at laurbærkirsebær 'Etna' kun kræver én årlig beskæring. Det bedste tidspunkt at beskære din laurbærkirsebærhæk er mellem maj og september, så planten ikke skal bruge så meget energi i hvileperioden. Vi råder til at bruge en have- eller beskærersaks til dette arbejde og kun at klippe de grene af, der stritter ud af hækken. Bladene på laurbærkirsebær 'Etna' er mindre end plantens artsfæller, men de skinner lige så dekorativt. Derfor er det synd at klippe dem over.

Lige så nem som andre laurbærkirsebær

Med hensyn til udseendet er der diverse forskelle mellem laurbærkirsebær 'Etna' og andre laurbærkirsebærsorter, men denne sort er lige så nem. Planten trives både i sol og skygge og i næsten enhver veldræneret jordtype, dog undtaget en meget kalkholdig jordbund eller en tung jordtype, hvor vandet ikke kan løbe væk. Hækplanter med bare rødder er et yderst prisvenligt alternativ, men der er altid risiko for, at nogle af planterne ikke etablerer sig ordentligt. Bestil derfor ekstra eksemplarer og plant disse et andet sted i haven, så de vokser i samme tempo som laurbærkirsebærhækken.

Vis mere Vis mindre