Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Laurbærkirsebær 'Genolia'® Potte 50-60 cm

Prunus laurocerasus 'Genolia'®
132,20 kr
Tilgængelig
Med laurbærkirsebær 'Genolia' (Prunus laurocerasus 'Genolia') skaber du nemt en stedsegrøn, smal hæk med en højde på maksimalt tre og en halv meter. Denne vare leveres i potte. Højden er 50-60 cm.
Vis mere Vis mindre
  • Opadgående vækst Opadgående vækst
  • Hurtigtvoksende Hurtigtvoksende
  • Særdeles hårdfør Særdeles hårdfør
Maksimal bredde i cm
200 - 250
Maksimal højde i cm
400 - 500
Størrelse (måles ved levering)
50-60 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
I potte
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal pr løbemeter
5
Bladfarve
Grøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
25 - 50
Vækstform
Smalt opretvoksende
Latinsk navn
Prunus laurocerasus 'Genolia'®
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Hurtigtvoksende, Særdeles hårdfør, Opadgående vækst
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 132,20 kr
  • 15+ 119,90 kr
  • 50+ 108,90 kr
  • 200+ 98,90 kr

Laurbærkirsebær 'Genolia' er en stedsegrøn busk, der er perfekt egnet til at anlægge en hæk. Prunus laurocerasus 'Genolia' har stærkt grønne, glinsende blade, der er smalle og aflange. De smukke blade og den smalle, opadgående og kompakte vækstform resulterer i en fantastisk stilfuld haveafgrænsning med laurbærkirsebær 'Genolia'. Du kan også plante denne busk som solitærplante eller gruppevis. Denne busk er udover at være stedsegrøn også særdeles hårdfør og overlever problemløst strenge vintre. Laurbærkirsebær 'Genolia' er nem at pleje og ret nem at beskære. Leveres i potte. Højde: 50-60cm.

En stærk laurbærkirsebærsort, der er egnet til en smallere laurbærkirsebærhæk

En lille laurbærkirsebær bliver hurtigt større. Det er også tilfældet med laurbærkirsebær 'Genolia'. På et års tid bliver denne hurtigvoksende hækplante mellem 40-60 centimeter højere, så på et vist tidspunkt kan laurbærkirsebær 'Genolia' afskærme for indkig i haven. Denne stærke laurbærkirsebær er mere egnet til mindre haver end de fleste andre laurbærkirsebærsorter, da grenene har en anden, mere opadgående vækstform. Planten er samtidig udstyret med de smukt skinnende blade, der er så karakteristiske for laurbærkirsebær. Med den opadgående vækst er laurbærkirsebær 'Genolia' en af de smalleste laurbærkirsebærsorter, der kan nå op over øjenhøjde.

Inden da skal laurbærkirsebær 'Genolia' naturligvis først sættes i jorden. Her er der masser af muligheder. De eneste jordtyper, som laurbærkirsebær 'Genolia' ikke bryder sig så meget om, er kalkholdig jord eller en vandlidende jordbund. Derudover er enhver jordtype egnet. En laurbærkirsebærhæk kan desuden plantes overalt i haven, for den trives både i sol og skygge. Har du en mindre have langs en trafikeret vej i byzonen? Ikke noget problem: Laurbærkirsebær 'Genolia' tåler også udmærket trafikkens udstødningsgasser.

Pleje af laurbærkirsebær 'Genolia'

Normalt kræver hurtigvoksende hækplanter tre-fire beskæringsrunder om året, men en laurbærkirsebærhæk skal ikke nødendigvis have et formklippet udseende. Hvis du beskærer laurbærkirsebær 'Genolia' enten tidligt på foråret eller sidst på sommeren, sørger du for at holde hækken fint i form. Du kan eventuelt også vælge at beskære hækken begge gange, så du holder den ekstra smal, hvilket kan tilrådes i en mindre have. Fjern inden plantning potterne, så rodnettet kan etablere sig. Det er ekstra vigtigt, hvis du ønsker at anlægge en høj laurbærkirsebærhæk.

Vis mere Vis mindre