Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Laurbærkirsebær 'Novita' Potte 80-100 cm

Prunus laurocerasus 'Novita'
131,10 kr
Tilgængelig
Laurbærkirsebær 'Novita' (Prunus laurocerasus 'Novita') er en stedsegrøn busk med store, glinsende blade. Både lave og høje hække kan skabes med denne hækplante. Leveres i potte. Højde: 80-100cm.
Vis mere Vis mindre
  • Blomstrende plante Blomstrende plante
  • Storbladet Storbladet
  • Hurtigtvoksende Hurtigtvoksende
  • Bærer frugt Bærer frugt
Maksimal bredde i cm
150 - 200
Maksimal højde i cm
250 - 300
Størrelse (måles ved levering)
80-100 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
Vinterhårdfør
Type rødder
I potte
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal pr løbemeter
3.5
Bladfarve
Grøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
25 - 50
Vækstform
Busket, Opretvoksende
Latinsk navn
Prunus laurocerasus 'Novita'
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Hurtigtvoksende, Storbladet, Blomstrende plante, Bærer frugt
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 131,10 kr
  • 15+ 118,90 kr
  • 50+ 112,20 kr
  • 200+ 106,60 kr

Laurbærkirsebær 'Novita', på latin Prunus laurocerasus 'Novita', er populær på grund af de store, glinsende blade. Denne robuste, stedsegrønne hækplante vokser hurtigt og skaber på kort tid en flot haveafgrænsning. Laurbærkirsebær 'Novita' trives i næsten al jord; vær dog opmærksom på, at busken ikke får våde fødder. Plantesteder i både sol, halvskygge og skygge er velegnede for Prunus laurocerasus 'Novita'. Varen leveres i potte og måler 80-100 cm i højden.

Lige så dekorativ, men stærkere

Da sorten laurbærkirsebær 'Novita' blev fremavlet, var tanken at skabe et stærkere alternativ til den yderst populære laurbærkirsebær 'Rotundifolia'. Selv de mest rutinerede planteeksperter har af og til svært ved at skelne de to sorter fra hinanden, men laurbærkirsebær 'Novita' har lidt mørkere blade. Derudover har disse to laurbærkirsebærsorter en hel del til fælles. Hvad er så grunden til at vælge en laurbærkirsebær 'Novita'? Det skyldes især de forskelle, der ikke kan ses med det blotte øje. Laurbærkirsebær 'Novita' er modstandsdygtig over for plantesygdomme, der rammer mange laurbærkirsebærsorter, og planten tåler også betydeligt bedre temperaturer under nul.

Laurbærkirsebær 'Novita' er en lige så dekorativ plante som sine artsfæller. De fleste haveejere, der ikke bryder sig så meget om en formel have, men som ønsker en afskærmende hæk, ender ofte med at vælge en hæk af laurbærkirsebær. Laurbærkirsebær er en stedsegrøn hækplante, men den ser helt anderledes ud end fx nåletræer som taks og leylandii. De store blade og den karakteristiske glans giver en laurbærkirsebærhæk en meget mere charmerende udstråling end fx en nåletræshæk. Desuden er laurbærkirsebær 'Novita' hurtigvoksende med ca. en halv meter om året. Du skaber en afskærmende hæk af laurbærkirsebær i løbet af få år.

Laurbærkirsebær 'Novita' overrasker med minimale plejekrav

Det er en behagelig overraskelse, at laurbærkirsebær 'Novita' kun kræver minimal pleje. Mange hurtigvoksende hækplanter som fx leylandii kræver mindst 3-4 beskæringsrunder om året, med laurbærkirsebær 'Novita' kan du nøjes med at beskære én gang årligt omkring april. Ønsker du en mere formel laurbærkirsebærhæk? Beskær din hæk en gang til sidst på sommeren. Det er bedst at anvende en have- eller beskærersaks. Med større beskæreredskaber kommer du – selv om du er meget forsigtig – nemt til at klippe i laurbærkirsebær 'Novita's smukke blade.

Vis mere Vis mindre