Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Laurbærkirsebær 'Otto Luyken' Potte 20-30 cm

Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'
56,00 kr
Tilgængelig

Product Info

Laurbærkirsebær 'Otto Luyken' (Prunus laurocerasus 'Otto Luyken') er en lav, stedsegrøn hækplante med små blade. Busken er yderst egnet til lave hække. Leveres i potte. Højde: 20-30cm.
Vis mere Vis mindre
  • Langsomtvoksende Langsomtvoksende
  • Stedsegrøn Stedsegrøn
  • Blomstrende plante Blomstrende plante
  • Kompakt vækst Kompakt vækst
  • Egnet til en lav hæk Egnet til en lav hæk
Maksimal bredde i cm
150 - 200
Maksimal højde i cm
100 - 150
Størrelse (måles ved levering)
20-30 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
I potte
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal pr løbemeter
5
Bladfarve
Mørkegrøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
10 - 25
Vækstform
Opretvoksende
Latinsk navn
Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Langsomtvoksende, Kompakt vækst, Egnet til en lav hæk, Blomstrende plante
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 56,00 kr
  • 15+ 47,60 kr
  • 50+ 43,20 kr
  • 100+ 40,90 kr

Product Info

Laurbærkirsebær 'Otto Luyken' (Prunus laurocerasus 'Otto Luyken') er meget populær blandt haveejere med en mindre have. Busken er nemlig lavtvoksende og egnet til hække op til ca. 125 cm. Men laurbærkirsebær 'Otto Luyken' kan dog også plantes i større haver. Busken kræver minimal pleje: da den kun vokser 10-20 cm i højden på årsbasis, er det nok at beskære den én gang om året. Den robuste busk passer udmærket i en mere klassisk men også i en mere uformel haveplan. Varen leveres i potte. Højden er 20-30 cm.

En flot laurbærkirsebærhæk af mindre format

For de fleste laurbærkirsebærsorters vedkommende er det noget af et problem at holde en laurbærkirsebærhæk i en lav form. Høje sorter som fx laurbærkirsebær 'Rotundifolia' og laurbærkirsebær 'Novita' vokser nemt ca. ½ meter om året og er derfor mere egnede til en høj hæk. Men laurbærkirsebær 'Otto Luyken' er specielt avlet med henblik på anvendelse til en lav hæk. Det fremgår fx af voksetempoet på ca. 10-20 centimeter om året, hvorved du undgår regelmæssig beskæring for at holde væksten under kontrol. Du behøver hen på efteråret kun at klippe de grene af, der stikker ud af hækken.

Den langsomme vækst er usædvanlig, men ellers har laurbærkirsebær 'Otto Luyken' de samme gode egenskaber som alle andre laurbærkirsebærsorter. Det er stedsegrønne hækplanter, og derfor har du med disse planter en smuk, grøn haveafgrænsning året rundt. Bladene på din laurbærkirsebærhæk er ellipseformede med en unik glans på oversiden. På grund af de smukke blade råder vi dig til at foretage den årlige beskæring med et mindre beskæreredskab. Det tager lidt mere tid, men selv erfarne haveejere kommer nemt til at klippe bladene over med en stor hækkesaks, og det kommer ikke laurbærkirsebærhækkens udseende til gode.

Hvor kan jeg plante laurbærkirsebær 'Otto Luyken'?

En anden fordel ved laurbærkirsebær 'Otto Luyken' – ligesom alle andre laurbærkirsebærsorter – er, at planten kan plantes næsten overalt. Hvis ikke du planter laurbærkirsebær 'Otto Luyken' i en vandlidende eller kalkholdig jordtype, udvikler planten sig med garanti til en smuk, lav laurbærkirsebærhæk. Den robuste karakter passer fint til størrelsen, for haver i byzoner er ofte mindre og det er absolut en fordel, at laurbærkirsebær 'Otto Luyken' tåler luftforurening. Planten har heller ikke nævneværdige problemer med blæst eller frost.

Vis mere Vis mindre