Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Laurbærkirsebær 'Rotundifolia' Potte 60-80 cm

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
88,30 kr
Tilgængelig
Skab hurtigt hække, der skærmer for indkig med laurbærkirsebær 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'). Denne plante er nemlig hurtigvoksende, stedsegrøn og tåler frost. Denne laurbærkirsebær 'Rotundifolia' er 60-80 cm høj og leveres i potte.
Vis mere Vis mindre
  • Storbladet Storbladet
  • Hurtigtvoksende Hurtigtvoksende
  • Hurtig tæt, skærmer mod indkig Hurtig tæt, skærmer mod indkig
Maksimal bredde i cm
250 - 300
Maksimal højde i cm
400 - 500
Størrelse (måles ved levering)
60-80 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
I potte
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal pr løbemeter
4
Bladfarve
Grøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
25 - 50
Vækstform
Opretvoksende
Latinsk navn
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Hurtigtvoksende, Storbladet, Hurtig tæt, skærmer mod indkig
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 88,30 kr
  • 15+ 78,90 kr
  • 50+ 72,10 kr
  • 200+ 67,70 kr

Ønsker du en kompakt hæk, der skærmer for indkig i haven? Så er laurbærkirsebær 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') yderst brugbar. Da planten er stedsegrøn og hårdfør, sørger den også om vinteren for et farverigt indslag i haven. Plant laurbærkirsebær 'Rotundifolia' i let fugtig havejord på et solrigt eller skyggefuldt sted. Denne laurbærkirsebærsort tåler nemlig skygge. Den hurtigvoksende laurbærkirsebær kan på kun kort tid danne en flot, afskærmende hæk, der beskytter dig mod nysgerrige blikke. Årlig beskæring er nødvendig, men planten klarer sig fint, når den beskæres. Denne laurbærkirsebær 'Rotundifolia' er 60-80 cm høj og leveres i potte.

En høj, uformel og afskærmende hæk på ingen tid

En afskærmende hæk kan have en betydelig mindre formel udstråling end en snorlige beskåret “grøn havemur”. Det beviser laurbærkirsebær 'Rotundifolia'. Den har nemlig mange af de samme fordele som hækplanter med et mere formelt ydre: den er stedsegrøn, rimelig hårdfør og har en kompakt vækstform. Derudover har den yderst dekorative blade, der er iøjnefaldende på grund af formatet og den smukke glans. En laurbærkirsebærhæk har brug for mere plads i bredden, men den er samtidig en ægte blikfanger i haven.

Disse laurbærkirsebærplanter har en beskeden højde ved levering, men det er kun et spørgsmål om kort tid. Laurbærkirsebær 'Rotundifolia' vokser nemlig ca. 40-50 cm om året, så i løbet af et par år har du en flot, uformel og afskærmende hæk. I modsætning til andre hurtigvoksende hækplanter medfører en laurbærkirsebærs voksetempo ikke ekstra vedligeholdelse. En årlig beskæring er tilstrækkelig, men du kan stimulere din laurbærkirsebærhæks forgrening ved at beskære noget oftere de første par år.

Hvor kan jeg plante min laurbærkirsebær 'Rotundifolia'?

En laurbærkirsebær 'Rotundifolia' er ikke kun nem med hensyn til vedligeholdelse. Med hensyn til voksested stiller denne robuste hækplante egentlig kun to krav: en god drænage og en ikke alt for kalkrig jordbund. En smule kalk i jorden er ikke noget problem. Det samme gælder for forurenet byluft og næringsfattig jord, som for mange hækplanter netop er vanskelige omstændigheder. Din nye laurbærkirsebærhæk trives næsten overalt, hvad enten den plantes i sol eller skygge.

Hvis det øser ned på leveringsdagen eller du ikke lige har tid til at plante hæk, kan du også midlertidigt lade planterne blive stående i potten. Husk dog at give rigeligt med vand, inden planterne kommer i jorden. Løft forsigtigt planten op af potten, så rødderne kan udvikle sig og vokse videre i jorden.

Vis mere Vis mindre