Laurbærkirsebær til hæk

Laurbærkirsebær til hæk

Laurbærkirsebær giver udmærkede stedsegrønne hække, som kan findes i mange haver og parker. Laurbærkirsebær har mange kvaliteter, som gør den velegnet og populær som hæk. Hække af laurbærkirsebær er kendetegnet ved en smuk, grøn farve, fantastiske former og smukke, små bær, som tiltrækker fugle, men er giftige for os mennesker. Laurbærkirsebær er særdeles velegnet som prydplante.

Laurbærkirsebær anvendes ofte som hæk i større haver, men hvis du beskærer den rigtigt, egner den sig såvel til små, moderne haver som parker. Til den mindre have kan man vælge Prunus laurocerasus ‘Zabeliana’, hvilken ikke vokser så hurtigt. Andre varieteter kan blive meget store og danner smukke, tætte hække, der giver afskærmning for nysgerrige blikke.

Vælger du laurbærkirsebær, vil du få en smuk, tæt hæk i haven. Laurbærkirsebær er hårdfør. Nogle sorter - for eksempel Prunus laurocerasus ‘Herbergii’ - klarer temperaturer ned til -40C. Andre sorter kan få skader af frost, men kommer sig igen til foråret.

Laurbærkirsebær Etna købe
Laurbærkirsebær Novita købe
Laurbærkirsebær Laurocerasus Caucasica købe

Plantning og beskæring af laurbærkirsebær

Eftersom laurbærkirsebær vokser i bredden, kan du nøjes med nogle færre planter til din hæk. Planter du en hæk af laurbærkirsebær, kan og skal der være kort indbyrdes afstand mellem planterne for at få en tæt hæk. Laurbærkirsebær vokser normalt meget hurtigt, men der findes også varianter, der ikke vokser så hurtigt (f.eks. Zabeliana).

Hurtigvoksende planter som laurbærkirsebær er nemme at beskære. Hække af laurbærkirsebær skal beskæres regelmæssigt, så de ikke bliver for brede. Det bedste tidspunkt for beskæring af laurbærkirsebær er i juni måned, men den kan også beskæres på andre tidspunkter, medmindre det bliver hård forst, eller når de står i blomst.

Er du på udkig efter kirsebærlaurbær til hæk, så behøver du ikke lede videre: kirsebærlaurbær er samme plante som laurbærkirsebær.