Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Laurbærkirsebær 'Zabeliana' Klump 40-50 cm

Prunus laurocerasus 'Zabeliana'
107,00 kr
Tilgængelig
Laurbærkirsebær 'Zabeliana' (Prunus laurocerasus 'Zabeliana') er en unik, hårdfør, lavtvoksende, bred, stedsegrøn og nem hækplante, der tåler beskæring. Denne laurbærkirsebær 'Zabeliana' er 40-50 cm høj og leveres med klump.
Vis mere Vis mindre
  • Særdeles hårdfør Særdeles hårdfør
  • Egnet til en lav hæk Egnet til en lav hæk
  • Bred vækst Bred vækst
Maksimal bredde i cm
100 - 150
Maksimal højde i cm
100 - 150
Størrelse (måles ved levering)
40-50 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal pr løbemeter
4
Bladfarve
Grøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
10 - 25
Vækstform
Busket, Bredt opretvoksende
Latinsk navn
Prunus laurocerasus 'Zabeliana'
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Særdeles hårdfør, Bred vækst, Egnet til en lav hæk
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 107,00 kr
  • 15+ 89,80 kr
  • 50+ 81,30 kr
  • 200+ 77,00 kr

Laurbærkirsebær 'Zabeliana' (Prunus laurocerasus 'Zabeliana') har smalle blade og er yderst hårdfør. Denne laurbærkirsebærsort er meget velegnet til at plante under andre vækster, da den ikke bliver højere end 120 cm. Da planten har en bred vækst, kræver den god plads i haven for at udvikle sig optimalt. Derudover er denne stedsegrønne, hårdføre plante nem at pleje og beskære. Sørg for, at den aldrig står med fødderne i vand. Blomstrer med hvide blomster i maj. Bladene er stærkt grønne og glinsende. Denne laurbærkirsebær 'Zabeliana' er 40-50 cm høj og leveres med klump.

Den mest hårdføre laurbærkirsebærsort

Ifølge eksperterne er laurbærkirsebær 'Zabeliana' den mest hårdføre laurbærkirsebærsort. Bor du i et ret koldt område? Ikke noget problem. Laurbærkirsebær 'Zabeliana' beholder også sine aflange, grønne blade i vinterperioden og vil sørge for mere farve i en nøgen vinterhave. Med laurbærkirsebær 'Zabeliana' skaber du en relativ lav laurbærkirsebærhæk med yderst smalle blade. Selv om der er tale om en stedsegrøn hækplante, sørger en hæk af denne laurbærkirsebærsort ikke for mere privatliv i haven, men hækken vil være en fryd for øjet året rundt. På grund af den brede vækst bliver sorten også af og til anvendt som bunddække.

Laurbærkirsebær 'Zabeliana' vokser med ca. 20 centimeter om året et stykke langsommere end de fleste andre laurbærkirsebærsorter. Derfor er 1-2 beskæringer om året mere end nok. Det tilrådes dog at beskære planten to gange, hvis du har en mindre have, anden gang helst sidst i beskæringsperioden (august eller september). En hæk af laurbærkirsebær 'Zabeliana' bliver nemlig bredere end de fleste laurbærkirsebærhække af denne størrelse, og på denne måde holder du væksten under kontrol. Måske tror du, at det er hurtigere at ordne beskæringsarbejdet med en hækkesaks, men du opnår et flottere resultat med en beskærer- eller havesaks, da du undgår at klippe bladene over.

En yderst nem laurbærkirsebær

Ligesom de fleste af sine artsfæller er laurbærkirsebær 'Zabeliana' en nem hækplante. Den gode hårdførhed gør den egentlig endnu nemmere. Behandl havejorden inden plantning af hækken, hvis den er for kalkholdig, men ellers trives laurbærkirsebær 'Zabeliana' i enhver veldrænet jordtype. Det er vigtig at drænere, da laurbærkirsebær 'Zabeliana' som så mange andre hækplanter ikke bryder sig om at stå med ´våde fødder´ i en længere periode. Lange tørkeperioder og dyb skygge er ikke noget problem, men laurbærkirsebær 'Zabeliana' trives også udmærket på et solrigt sted.

Vis mere Vis mindre