Færdighække

 1. Ambratræ (200 cm)
  Fra 1.674,05 kr
  Kvalitet:
  Ekstra kvalitet
  Planteafstand:
  1.0 stk. pr. meter
  Basis:
  100L Potte

  Mindste salgsenhed: 3

  Antal:
  3+
  1.953,05 kr
  6+
  1.674,05 kr

  Direkte levering

Ambratræ som hæk

Ambratræ som hæk

Ambratræet (liquidambar styraciflua) er en hækplante med mange ansigter. Spanske opdagelsesrejsende troede, at træets gyldne harpiks var flydende rav, et værdifuldt stof på det tidspunkt og heraf selvfølgelig navnet. Man opdagede hurtigt, at harpiksen ikke var rav, men det var et billigt alternativ. Efter dette blev ambratræ til en populær plante i hele Europa. Og det er nok ikke helt overraskende, da ambratræet har så meget at byde på i din have.

Farven på harpiksen er dog ikke den eneste særegenhed ved ambratræet. Unge træer har en pyramideformet krone som bliver oval med tiden. De håndstore blade er femfligede og stjerneformede. Bladene er skinnende grønne, men bliver efterhånden lilla. Efterårsfarven er orange-rød. Men selv når grenene er nøgne, er ambratræet en fryd for øjet. Grenene har et korklag og skiller sig ud med deres pyramideformede silhuet. De blomster, der sidder på ambratræet om foråret er ikke særlig iøjnefaldende, men træet kvitterer met gulgrønne, tornede frugter (som minder om kastanjeskål).

Ambratræ i haven

Ambratræ i haven

Ambratræer kan blive 25 til 30 meter høje. Men frygt ej, ambratræet vokser meget langsomt, så det kan let undgås ved at beskære træet et par gange om året både i bredden og højden. Dette er en af ​​grundene til, at ambratræ er et godt valg til mellemstore og små haver. Fjern lave grene i juni og igen til efteråret omkring oktober måned for at bevare formen. Da grenene kan være meget tykke skal man skære grenene af med en grensav eller -saks. Gå forsigtigt og nøjagtigt til værks.

Ambratræet forekommer naturligt i sumpede områder og trives derfor bedst i fugtig jord. Hvor fugtig jorden er, afhænger af jordtypen. Er du allerede klar over, om du har sandet jord, ler eller for eksempel tørveholdig jord i haven? Det er vigtigt at kontrollere jordtypen inden du beslutter dig for, hvilken hækplante du skal købe, men ellers er ambratræet ikke krævende men hensyn til placering og pleje. Eller du kan lade en professionel gartner beskære træet, da det er vigtigt at beskæringen sker korrekt. Hvis det gøres forkert kan det føre til skader på træet, hvilket kan hæmme væksten.