Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Udplantningsplanter

Udplantningsplanter til hække er hækplanter, der er dyrket med en lille klump i en dyrkningsbakke. Denne dyrkningsform er også kendt under navnet P9, da rodklumperne leveres i en potte på 9 x 9 centimeter. Da planterne ved levering er ret små, er de billige og nemme at plante. De unge hækplanter er allerede godt rodfæstede og tæt forgrenede i potten, hvormed du giver din hæk en god start.

Fordele:

  • Billige planter
  • Rodfæstede planter, så rødderne ikke så nemt udtørrer
  • Buskede og tæt forgrenede planter
  • Lette planter, der er nemme at håndtere og plante

Ulemper:

  • Det tager længere tid at etablere en høj hæk
Vis som Gitter Liste

37 varer

Vis
pr. side
Sorter efter

Fordelene ved udplantningsplanter

Ved levering er udplantningsplanterne ret små, men lad ikke størrelsen afskrække dig. Disse små hækplanter kan udvikle sig til en høj, kompakt hæk, og vi fører både stedsegrønne hækplanter og nåletræer i denne del af sortimentet. Desuden tilbyder vi også en række hækplanter med dekorativ blomstring som P9-udplantningsplanter. Det er med andre ord altid muligt at finde en udplantningsplante, der passer i din haveplan. Med hækplanter af denne type etablerer du en flot hæk i haven på en meget billig og nem måde.

Disse planter er perfekte til en lav hæk eller til beplantning af bede. Du behøver ikke at være bange for, at planternes rødder udtørrer, da de har en rodklump. Det er fordelen ved udplantningsplanter sammenlignet med hækplanter med bare rødder. Du sætter nemt disse planter i jorden, hvor de kan udvikle sig til en ny hæk i haven.

Hvordan planter jeg en hæk af udplantningsplanter?

Det bedste tidspunkt at sætte dine udplantningsplanter i jorden på er om efteråret. Helst først på efteråret, hvor jorden stadig er varm nok til, at de unge planter kan vænne sig til deres nye voksested, og hvor jorden er godt fugtig. Disse udplantningsplanter er dog ret godt beskyttet mod udtørring, og derfor kan du eventuelt også sætte dem i jorden først på foråret. Om vinteren er der stor chance for, at jorden er frossen, så rødderne ikke udvikler sig optimalt. Det er også sværere at komme igennem den kolde jord med skovlen.

Du behøver ikke at grave et særlig dybt hul, når du planter udplantningsplanter. Den øverste del af rodklumpen bør befinde sig lige under jordoverfladen. Sæt de nye hækplanter fast med den opgravede jord og tryk jorden let ned omkring rødderne. Husk inden da at løsne jorden i plantehullet, så rødderne nemmere kan udvikle sig. Du kan vende jorden på det sted, hvor du vil plante dine hækplanter eller grave plantehullet lidt dybere og kaste den overskydende jord tilbage i hullet igen. Da udplantningsplanter er meget mindre end fx en færdighæk, kan du sagtens klare arbejdet alene.

Hvilke hækplanter leveres som udplantningsplanter?

Som allerede nævnt leverer vi et stort udvalg af udplantningsplanter. Mange af de mest populære hæknåletræer leveres også som udplantningsplanter, fx diverse taks- og thujasorter. Disse planter er perfekt egnede til en hæk med en formel udstråling, da de er stedsegrønne og nålene/skællene er nemme at beskære i en stram form. Du kan endvidere også bestille stedsegrønne løvtræer hos os, bl.a. forskellige laurbærkirsebærsorter, portugisisk laurbærkirsebær eller kristtorn. Har buksbomsygdommen ødelagt din buksbomhæk og er du på udkig efter et billigt alternativ til buksbom? Vi leverer også japansk kristtorn som udplantningsplante.

Leder du ikke efter en hæk med det formål at skabe mere privatliv i haven, men foretrækker du en blomstrende hæk, der kan give haven et farveboost? Også da er udplantningsplanter et udmærket valg. Hortensiaen har allerede i årevis været en af de mest populære blomstrende planter, og vi har forskellige sorter af disse smukke hækplanter i diverse farver i vores sortiment af udplantningsplanter. Også flere kornelsorter kan fås som udplantningsplanter. Kornel har en mere diskret blomstring end hortensiaen, men det gør den ikke mindre dekorativ. De fleste korneller har ydermere flotte, farvestrålende grene, der forhøjer plantens prydværdi i vinterperioden.

Køb udplantningsplanter online

Ønsker du ikke at bruge alt for mange penge på en hæk, men foretrækker du rodfæstede og robuste hækplanter, der i tidens løb kan udvikle sig til en flot havehæk? Så er udplantningsplanter absolut en mulighed, der er værd at overveje. Hvad enten du er på udkig efter en lav takshæk, en blomstrende hortensiahæk eller en thujahæk, der med tiden vil vokse op over øjenhøjde: hækudplantningsplanter udvikler sig i årenes løb til en kompakt hæk, der er en fryd for øjet i haven.

Det behøver ikke altid at vare længe at skabe en høj hæk. Leylandii og laurbærkirsebær 'Rotundifolia' er fx så hurtigvoksende, at der står en høj hæk i haven i løbet af et par år. Ønsker du at starte med en højere hæk? Vi tilbyder også hækplanter som fx en færdighæk, der allerede ved levering er en del højere.