Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Portugisisk laurbærkirsebær Barrods 40-60 cm

Prunus lusitanica 'Angustifolia'
67,40 kr
Tilgængelig
Portugisisk laurbærkirsebær (Prunus lusitanica 'Angustifolia') har en mere luksuriøs udstråling end almindelig laurbærkirsebær. De skinnende blade på den stedsegrønne hækplante pynter i haven året rundt. Ved levering er disse barrodsplanter 40-60 cm høje.
Vis mere Vis mindre
  • Kompakt vækst Kompakt vækst
  • Lokker insekter til Lokker insekter til
  • Tiltrækker fugle Tiltrækker fugle
  • Bærer frugt Bærer frugt
  • Blomstrende plante Blomstrende plante
Maksimal bredde i cm
250 - 300
Maksimal højde i cm
400 - 500
Størrelse (måles ved levering)
40-60 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
Barrods
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal pr løbemeter
4
Bladfarve
Grøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
10 - 25
Vækstform
Opretvoksende
Latinsk navn
Prunus lusitanica 'Angustifolia'
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Kompakt vækst, Tiltrækker fugle, Blomstrende plante, Bærer frugt, Lokker insekter til
Stk. pr. pakke
10
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 67,40 kr
  • 40+ 49,40 kr
  • 100+ 44,30 kr
  • 500+ 39,50 kr
Portugisisk laurbærkirsebær Barrods 40-60 cm er tilgængelig i intervaller af 10

Portugisisk laurbærkirsebær (Prunus lusitanica 'Angustifolia') er det perfekte valg til haveejere, der ønsker en mere uformel hæk end en nåletræshæk, men som synes, at en større laurbærkirsebærhæk som fx laurbærkirsebær 'Rotundifolia' er alt for dominerende. Portugisisk laurbærkirsebær vokser langsommere, men er også stedsegrøn med smukke, skinnende blade. Den relativt langsomme vækst gør det nemt at bevare hækkens form. Sørg efter udplantning for at holde øje med, at jorden omkring din laurbærkirsebærhæk ikke er for tør. Ved levering er disse barrodsplanter 40-60 cm høje.

En elegant, stilfuld laurbærkirsebærhæk

Mange haveejere betragter portugisisk laurbærkirsebær som en mere stilfuld udgave af laurbærkirsebær (Prunus laurocerasus). Selv om der er tale om to helt forskellige plantesorter, har de – hvis de anvendes i en laurbærkirsebærhæk – især mange ligheder. De skinnende blade og det faktum, at de begge er stedsegrønne hækplanter, men også den tætte forgrening, der sørger for, at portugisisk laurbærkirsebær udvikler sig til en elegant, stilfuld, afskærmende hæk. Du bliver dog nødt til at have lidt mere tålmodighed end med en større laurbærkirsebær, for portugisisk laurbærkirsebær vokser med 15-30 cm om året noget langsommere. Det resulterer i, at du ikke behøver at beskære så ofte. Beskær hækken én gang først på foråret eller sidst på sommeren, så hækken holdes i god form .

Selv om portugisisk laurbærkirsebær kræver omhyggelig pleje de første par år, er den i mange henseender en nemmere hækplante end almindelig laurbærkirsebær. I modsætning til sin artsfælle trives portugisisk laurbærkirsebær nemlig udmærket i kalkholdig jord eller i en jordbund med høj surhedsgrad. Desuden har portugisisk laurbærkirsebær ingen problemer med luftforurening, hvilket gør planten perfekt til en laurbærkirsebærhæk i storbyen. Det er kun hvis der er tale om et plantested med meget vind, at en laurbærkirsebærhæk af denne type kan tage skade, men på den anden side trives en portugisisk laurbærkirsebær udmærket på et sted i både sol og skygge.

Ydre kendetegn/h2>

Mange haveejere holder af portugisisk laurbærkirsebær, og det skyldes især plantens smukke ydre. Plantens skinnende blade er lidt mindre iøjnefaldende end på almindelig laurbærkirsebær, men absolut lige så elegante. Desuden blomstrer portugisisk laurbærkirsebær hvert år med smukke hvide blomsterklaser i maj-juni. De mørkrosa grene tiltrækker ligeledes mange haveejeres opmærksomhed. Portugisisk laurbærkirsebær har diverse, alsidige egenskaber, og det gør planten perfekt egnet til at skabe en fantastisk flot laurbærkirsebærhæk!

Vis mere Vis mindre