Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Rød bøg Potte 80-100 cm Ekstra kvalitet

Fagus sylvatica 'Atropurpurea'
121,30 kr
Tilgængelig

Product Info

Rødbøg har et ret eksotisk udseende med bladenes rød-lilla farver, men den er faktisk en hjemmehørende plante. Om efteråret beholder den bladene, og det resulterer i mere privatliv i haven. Vi leverer disse 80-100 cm høje bøgeplanter i potte.
Vis mere Vis mindre
  • Tiltrækker fugle Tiltrækker fugle
  • Smukke efterårsfarver Smukke efterårsfarver
  • Hurtigtvoksende Hurtigtvoksende
Maksimal bredde i cm
> 500
Maksimal højde i cm
> 1000
Produktdetaljer
-
Størrelse (måles ved levering)
80-100 cm
Voksested
Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
I potte
Kvalitet
Ekstra kvalitet
Antal pr løbemeter
5
Bladfarve
Andet
Giftig
Nej
Vækst pr år i cm
50 - 75
Vækstform
Opretvoksende
Latinsk navn
Fagus sylvatica 'Atropurpurea'
Produktegenskaber
Løvfældende, Hurtigtvoksende, Tiltrækker fugle, Smukke efterårsfarver
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 121,30 kr
  • 15+ 103,40 kr
  • 50+ 93,70 kr
  • 200+ 89,10 kr

Product Info

Stedsegrønne hækplanter er ofte den bedste løsning, hvis man ønsker mere privatliv i haven. Rødbøg (Fagus sylvatica 'Atropurpurea') er undtagelsen, der bekræfter reglen. Bladene vil blegne og visne i løbet af en normal kold vinter, men de bliver hængende på grenene, så en bøgehæk sørger for mere privatliv end en hæk, der taber bladene. Rødbøgens blade er desuden ikke grønne forår og sommer, men kobberrøde- mørklilla. De giver en hæk af rødbøg et helt unikt udseende. Ved levering er disse planter i potte 80-100 centimeter høje, men de bliver i løbet af 2-3 år høje nok til at danne en afskærmende hæk.

Velegnet til vores klima

Selv om en rødbøg har et helt specielt ydre, er det en hjemmehørende hækplante. Den er nemlig en dyrket form af grøn bøg, der er hjemmehørende på disse kanter. Den eneste forskel er bladfarven, og det betyder, at rødbøg trives fint i vores klima. Den kan også overleve vildt i naturen og udvikle sig til et træ på over 10 meters højde. Det er ikke så praktisk i en have, men en rødbøg i hækform kan nå op i en højde af ca. to meter. Det sker faktisk ret hurtigt, for en rødbøg vokser ca. 30-60 centimeter om året.

Rødbøg er med hensyn til jordtypen en ret nem plante, selv om en bøgehæk foretrækker en mere tør jordbund end de fleste andre hækplanter. Den tåler derimod dårligt våde fødder, så vandlidende jord kræver omhyggelig drænage. En hæk af rødbøg kan plantes overalt i sol eller halvskygge, men hvis du ønsker en bøgehæk, der giver mere privatliv i haven, tilrådes det at plante den på et beskyttet sted. Hvis en rødbøg ikke bliver udsat for alt for meget blæst om efteråret, bliver bladene siddende længere på grenene.

Plantning og pleje af en pottedyrket rødbøg

For det meste råder vi til at plante dine hækplanter direkte efter levering, da rødderne ellers kan udtørre. Den risiko er betydeligt mindre med hækplanter i potte. Hvis det fx er dårligt vejr på leveringsdagen, kan du lade planterne stå et par dage. Vand dem regelmæssigt, indtil du planter hækken. Tag inden plantning potterne af rodklumpen, så rødderne kan vokse videre i havejorden. Beskær din bøgehæk en-to gange om året. For det meste er det nok at beskære hækken én gang om efteråret, men vokser hækken meget hurtigt, kan du også beskære en ekstra gang sidst på foråret.

Vis mere Vis mindre
Andre varer, som du måske synes om!