Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Skyggehaven

455,00 kr
Tilgængelig
Vi har ofte et sted i haven, hvor lidt eller ingen sol kommer, især til dette sted har vi sammensat en pakke på haekplanteronline.dk. Denne pakke indeholder alle skyggeelskende stauder, der forvandler det mørkere sted i din have til et fint og blomstrende bed. Planterne i denne pakke er tilstrækkelig til ca. 3 kvadratmeter og består af følgende sorter: - 3 x Høstanemone, Anemone hupehensis "Prinz Heinrich" - 3 x Kærmindesøster, Brunnera macrophylla - 2 x Mangeløv, Dryopteris filix-mas - 2 x Vortemælk, Euphorbia amygdaloides "Purpurea" - 3 x Kodrivere, Primula veris - 3 x Hvidplettet lungeurt, Pulmonaria longifolia "E.B. Anderson " - 4 x Bishophat, Tellima grandiflora Skyggehaven er hovedsagelig forårsblomstrende, men dens mangfoldighed i højder og vækstformer skaber en interessant helhed.
Vis mere Vis mindre
  • Blomstrende plante Blomstrende plante
  • Lokker insekter til Lokker insekter til
  • Halvstedsegrøn Halvstedsegrøn
Voksested
Skygge, Halvskygge
Type rødder
P9 Potte
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal pr m2
7
Antal pr løbemeter
2.5
Bladfarve
Blågrå, Hvidbroget, Grøn
Produktegenskaber
Blomstrende plante, Halvstedsegrøn, Lokker insekter til
Mindste salgsenhed
1

Plantebeskrivelse

Følgende typer kan tjene som ægte bunddække;

Brunnera macrophylla med store hjerteformede blade, blomstrer med lyseblå blomster i maj-juni. Pulmonaria longifolia, som kommer i april-juni med blå blomster, der senere bliver lyserøde. Den har også yndefulde, smalle og hvidplettede blade, der giver planten ornamental værdi, selv efter blomstringen. Det sidste ægte bunddække er den stedsegrønne Tellima grandiflora. Denne plante danner et tæppe af smukke grønne blade, hvor en tynd stilk med grøn-røde blomster, der i maj-juni står til en højde på ca. 40 cm. Primula veris er en flerårig plante, der kommer i april-juni med bløde gule blomster i en klynge af stilke på 20 cm højde.

Lidt højere bliver Euphorbia amygdaloides. Denne sort blomstrer med grøn-gule blomster over lilla-røde blade og vokser til ca. 30 cm høj, og i en normal vinter beholder dets smukke bladfarve.

Drypoteris filix-mas med friske grønne blade op til ca. 110 cm højde samt Anemone hupehensis der også giver mere højde i bedet. Sidstnævnte plante blomstrer i slutningen af ​​sommeren på smukke slanke stængler med slående lyserøde blomster. Bladene danner store klumper lavt mod jorden, der næsten kan beskrives som dækkende jord.

Placering og pleje

Alle planter i denne pakke foretrækker et sted i delvis skygge frem for skygge. Lidt sol tolereres, men ikke den varme middagssol.

De skal stå på en fortrinsvis næret jord, der er noget fugtig, med meget organisk stof i form af pottejord eller gødning osv. Anbefales under plantning, men også som regelmæssig opfyldning. Kompost eller bladjord (fra din egen have) er selvfølgelig også fint, hvis komposten ikke er for kalkholdig.


Vis mere Vis mindre