Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Sølv-lilla stauder

455,00 kr
Tilgængelig
Et antal stauder har udover deres ornamentale værdi under blomstringen også en smuk bladfarve. Derfor har vi på haekplanter.dk sammensat en smuk staudepakke med forskellige planter, der blomstrer i lilla nuancer og kombineret disse med sorter, der har elegante blå til sølvfarvede blade. Planterne i denne pakke er tilstrækkelig til ca. 3 kvadratmeter og består af følgende sorter: - 3 x Høj sølvbynke, Artemisia ludviciana "Silver Queen" - 3 x Stjerneskærm, Astrantia major - 2 x Tidselkugle, Echinops "Arctic Glow" - 3 x Alpegræs, Helictotrichon sempervirens - 2 x Alunrod, Heuchera "Chocolate Ruffles" - 3 x Tvetand, Lamium maculatum "Beacon Silver" - 4 x Lammeøre, Stachys byzantina Planterne begynder at blomstre i april indtil efteråret, de spredte sølvfarvede blade giver dig farve i haven lidt tidligere i foråret.
Vis mere Vis mindre
  • Blomstrende plante Blomstrende plante
  • Lokker insekter til Lokker insekter til
  • Halvstedsegrøn Halvstedsegrøn
Voksested
Halvskygge, Fuld sol
Type rødder
P9 Potte
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal pr m2
7
Antal pr løbemeter
2.5
Bladfarve
Blågrå, Grå, Hvidbroget, Purpurrød, Grøn
Produktegenskaber
Blomstrende plante, Halvstedsegrøn, Lokker insekter til
Mindste salgsenhed
1

Plantebeskrivelse

Som nævnt starter den første blomstring i april, det er Lamium maculatum med lyserøde blomster over de sølvgrå krybende blade op til 10 cm højde. Denne dækker jorden. Ligesom Stachys byzantina med sølvgrå, hårede blade. Bladene er ca. 15 cm høje og derudover kommer der sølvgrå fjer med lyserøde blomster på 40 cm om sommeren. Også et bunddække er Heuchera. Denne har lilla-røde blade (også om vinteren) og vokser op til 25 cm i højden. Blomsterne er cremefarvede og vises på planten som tynde stængler i juni.

Om sommeren står Astrantia major med hvide lyserøde blomster, Echinops 'Arctic Glow' med hvide sfæriske blomster over blågrå blade og Artimisia ludoviciana der også kommer med små hvide blomster over de smukke grå blade.

Det eneste græs i denne pakke, Helictotrichon sempervirens, er mindre iøjnefaldende i blomstringen, men stadig smuk, med smalle blågrå blade, der forbliver smukke langt ind i vinteren.

Placering og pleje 

Alle planter ynder et fortrinsvist solrigt sted, ikke for mørkt, fordi det er på bekostning af bladfarvens intensitet. Den eneste undtagelse herfra er Lamium maculatum, som klarer sig godt i delvis skygge. Skær de ikke-stedsegrønne sorter tilbage, når de er døde over jorden, så de kan starte frisk op om foråret. Med Helictotrichon skal du vente til foråret, når den begynder at spire igen. Dette forhindrer plantedele i at rådne i løbet af en våd vinter, da den har hule stængler, der holder vand.

Med disse stauder er du garanteret smukke og stærke planter i lang tid. Denne pakke kan også kombineres perfekt med andre pakker fra haekplanteronline.dk, såsom de blå-hvide. 

Vis mere Vis mindre