Mere om sommerfuglebusk - sommerfuglemagneten

Sommerfuglebusk - sommerfuglemagneten

Sommerfuglebusken er almindeligt kendt som verdens bedste sommerfuglemagnet. Sommerfuglebusken er i stand til at lokke massevis af sommerfugle til sig når busken står i fuldt flor. Blomstringen starter i maj og fortsætter hele vejen frem til oktober. Blomsterne sidder på busken i rigtig store mængder og afgiver en dejlig sød duft. Duften er noget helt særligt og skiller sig væsentligt ud fra andre (lignende) sorter af blomstrende buske. En sommerfuglebusk kan man lugte på lang afstand, og alle kan lide den søde duft som er så tæt forbundet med sommeren.

Planter med næringsrige blomster, nektar, blade og bær er blevet stadig vigtigere, fordi mange bestøvende insekter er ved at forsvinde eller falder i antal. Det er ikke alle sommerfugle, der har svært ved at klare sig, men med en sommerfuglebusk i haven hjælper man alle arter - hvad enten det nu er sjældne sommerfugle, truede bier eller humlebier. Sommerfuglebusken er dog ikke kun en god måde at hjælpe dyrelivet på - den besidder alle de kvaliteter, en blomstrende havebusk skal have - alt til en farverig og enestående have.

Hæk af sommerfuglebusk

Hæk af sommerfuglebusk

Sommerfuglebuskens positive indvirkning på balancen i haven og naturen kan forstærkes yderligere ved at sætte flere buske, for eksempel ved at plante sommerfuglebusk som hæk. Sommerfuglebuske findes i en lang række forskellige sorter og farver. Sorterne adskiller sig primært fra hinanden ved at have forskellige farver, men ellers er disse kultivarer helt ens. Med en hæk af sommerfuglebuske får man mulighed for at blande flere sorter, hvilket kan give en meget flot effekt.

Sommerfuglebuske fås i alt fra violette til hvide blomster, og der findes forskellige varianter at vælge imellem. En sommerfuglebuskhæk kan blive ret stor og skal beskæres kraftigt hvert år for at holde den pæn og flot. Store sommerfuglebuske er ofte forvoksede og bærer færre blomster end buske, der er velplejet. Sommerfuglebusken er ikke specielt kompakt, men kan stadig give lidt læ og afskærmning sent på sommeren.