Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Thuja 'Excelsa' Potte 150-175 cm Ekstra kvalitet

Thuja plicata 'Excelsa'
246,50 kr
Tilgængelig fra
Uge 01 januar 2022

Product Info

En vildtvoksende thuja 'Excelsa' kan blive over 50 meter høj. Derfor er disse stedsegrønne thujaer perfekt egnede til en tæt, afskærmende hæk i haven. Disse eksemplarer i potte er ved levering allerede 1,50- 1,75 meter høje.

Vis mere Vis mindre
  • Kompakt vækst Kompakt vækst
  • Duftende Duftende
  • Hurtigtvoksende Hurtigtvoksende
  • Kræver minimal pleje Kræver minimal pleje
  • Særdeles hårdfør Særdeles hårdfør
Maksimal bredde i cm
100 - 150
Maksimal højde i cm
> 1000
Produktdetaljer
-
Størrelse (måles ved levering)
150-175 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
I potte
Kvalitet
Ekstra kvalitet
Antal pr løbemeter
2
Bladfarve
Gulgrøn, Mørkegrøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
40 - 50
Vækstform
Kegleformet, Opretvoksende
Latinsk navn
Thuja plicata 'Excelsa'
Produktegenskaber
Kræver minimal pleje, Hurtigtvoksende, Særdeles hårdfør, Kompakt vækst, Duftende
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 246,50 kr
  • 15+ 225,60 kr
  • 50+ 210,50 kr
  • 100+ 199,10 kr

Product Info

Sammen med thuja 'Atrovirens' og thuja 'Martin' hører thuja 'Excelsa' (Thuja plicata 'Excelsa') til kæmpethujaerne. De kan også ses i naturlige omgivelser, for i Nordamerika finder man vildtvoksende eksemplarer, der er over 50 meter høje. En thujahæk i haven kan derfor sagtens blive høj nok til at skærme af for dit privatliv. Med disse 1,50-1,75 meter høje planter i potte er du allerede godt på vej til en flot, afskærmende hæk. Thuja 'Excelsa' adskiller sig fra andre kæmpethujaer på grund af den tættere forgrening, der beskytter haven mod nysgerrige blikke udefra og gør hækken særdeles kompakt.

En høj nåletræshæk, der kræver minimal pleje

Til forskel fra andre nåletræer som fx leylandii, der plantes på grund af deres betydelige højde, har thuja 'Excelsa' ikke et særlig hurtigt voksetempo. Med ca. 30 centimeter om året vokser en thuja 'Excelsa' en hel del hurtigere end en taks, men dog ikke så hurtigt, at du skal bruge en masse tid på at vedligeholde en thujahæk. Det er vigtigt at beskære regelmæssigt, da skællede nåletræer ikke skyder på gammelt ved. En à to beskæringsrunder om året er tilstrækkelige til at holde din thujahæk kompakt og i en tydelig form.

Ellers stiller thuja 'Excelsa' minimale krav til omgivelserne. Det fremgår også af kæmpethujaens historie, for selv om denne nåletræssort stammer fra varmere områder i Nordamerika, er den i mellemtiden blevet en naturaliseret hækplantesort her i Europa, hvor den fint tåler de europæiske vejrforhold. Thuja 'Excelsa' har kun problemer med vandlidende jordtyper, da nåletræer generelt ikke bryder sig om våde fødder. En god drænage eller behandling af jorden er derfor for tunge jordtyper absolut et must. Længere tørkeperioder er heller ikke gunstige for en thuja 'Excelsa', men dette problem klares nemt med regelmæssig vanding.

Perfekt til en formel hæk

Det smukke løv og den tætte vækstform gør en thuja 'Excelsa' velegnet til en formel hæk. Haveejere beskærer for det meste en nåletræshæk i en lige form, da hækken på denne måde altid har en flot udstråling. Thuja 'Excelsa' og de fleste andre nåletræer er stedsegrønne hækplanter, og derfor kan du beskære din thujahæk året rundt og alligevel opnå et fint resultat. Det perfekte beskæringstidspunkt er dog mellem maj og september, hvor beskæringssårene heles hurtigere. Du kan hjælpe planten ved at anvende skarpe beskæringsredskaber, så sårene får rene snitteflader.

Vis mere Vis mindre