Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Thuja 'Martin' Potte 150-175 cm Ekstra kvalitet

Thuja plicata 'Martin'
226,70 kr
Tilgængelig fra
Uge 01 januar 2022

Product Info

Thuja 'Martin' er mere hårdfør end de fleste andre hæknåletræer. Desuden trives denne kæmpethuja i næsten enhver jordtype og på ethvert voksested. Vi leverer disse nemme hækplanter i potte i en højde af 1,50-1,75 meter.

Vis mere Vis mindre
  • Kompakt vækst Kompakt vækst
  • Kræver minimal pleje Kræver minimal pleje
  • Særdeles hårdfør Særdeles hårdfør
Maksimal bredde i cm
150 - 200
Maksimal højde i cm
500 - 600
Produktdetaljer
-
Størrelse (måles ved levering)
150-175 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
I potte
Kvalitet
Ekstra kvalitet
Antal pr løbemeter
2.5
Bladfarve
Mørkegrøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
25 - 50
Vækstform
Kegleformet, Opretvoksende
Latinsk navn
Thuja plicata 'Martin'
Produktegenskaber
Kræver minimal pleje, Særdeles hårdfør, Kompakt vækst
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 226,70 kr
  • 15+ 193,50 kr
  • 50+ 175,40 kr
  • 100+ 166,90 kr

Product Info

Da kæmpethujaen, forløberen for thuja 'Martin' (Thuja plicata 'Martin') blev bragt fra Nordamerika til Europa for første gang, bed man mærke i, hvor godt den klarede sig i Europas vinterkulde i modsætning til mange andre invasive arter. Det er en af de vigtigste årsager til, at kæmpethujaen er kommet for at blive og at der i mellemtiden er opstået mange forskellige dyrkningsformer. Thuja 'Martin' har et kompakt netværk af grene, der bærer skællet løv året rundt. Det gør disse nåletræer perfekte til at danne en afskærmende hæk i haven. Vi leverer denne 1,50-1,75 meter høje thuja 'Martin' i potte.

En høj nåletræshæk, der kræver minimal pleje

På trods af navnet “kæmpethuja” har thuja 'Martin' egentlig et rimelig beskedent voksetempo. Disse stedsegrønne hækplanter vokser ca. 30 centimeter på et års tid. Da disse planter i potte allerede er minimalt 1,5 meter høje, er de det perfekte valg for haveejere, der ønsker en afskærmende hæk inden for en overskuelige periode, men samtidig ikke ønsker at bruge alt for meget tid på vedligeholdelse. Skællede nåletræer som thuja eller den hurtigvoksende leylandii kræver dog regelmæssig beskæring for at sikre, at de hele tiden danner nye skud. Hvis du springer beskæringsrunderne over alt for tit eller skærer helt tilbage til gammelt ved, opstår der brune eller nøgne pletter i din nåletræshæk.

Heldigvis kræver beskæring af thuja 'Martin' ikke særlig meget ulejlighed. Plantens løv har en frisk duft og en stilfuld udstråling. Løvets charmerende, grønne farve er populær blandt haveejere, desto mere da de nye skud først på foråret har en gulgrøn farve, der giver din thujahæk et endnu mere frisk og indbydende ydre. Hvis du planter din thujahæk på et solrigt sted, vil farven blive lysere end på et skyggefuldt voksested. Planten trives dog også udmærket i skygge, så du kan faktisk placere en thujahæk i næsten enhver have.

Thuja 'Martin' trives i næsten alle jordtyper

Thuja 'Martin' er heller ikke særlig krævende med hensyn til jordtypen. Som de fleste andre nåletræer kan den ikke tåle, at rødderne står for længe under vand, og derfor frarådes det at plante en thujahæk i lerjord, men derudover trives planten i næsten enhver jordtype. Længere tørkeperioder er også skadelige for thuja 'Martin'. Vær derfor opmærksom på, at den får tilstrækkeligt med vand, hvis det ikke regner i lang tid. Husk at give ekstra vand, så det øverste jordlag omkring en thujahæk ikke bliver for tørt.

Vis mere Vis mindre
Andre varer, som du måske synes om!