Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Thuja 'Martin' Potte 175-200 cm Ekstra kvalitet

Thuja plicata 'Martin'
439,00 kr
Tilgængelig fra
Uge 01 januar 2022

Product Info

En flot, afskærmende hæk er langt fra fremtidsmusik, når vi afleverer disse 1,75-2 meter høje eksemplarer af thuja 'Martin' på din adresse. De stedsegrønne nåletræer er tæt forgrenede og de skællede blade kan beundres året rundt.

Vis mere Vis mindre
  • Kompakt vækst Kompakt vækst
  • Kræver minimal pleje Kræver minimal pleje
  • Særdeles hårdfør Særdeles hårdfør
Maksimal bredde i cm
150 - 200
Maksimal højde i cm
500 - 600
Produktdetaljer
-
Størrelse (måles ved levering)
175-200 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
I potte
Kvalitet
Ekstra kvalitet
Antal pr løbemeter
2.5
Bladfarve
Mørkegrøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
25 - 50
Vækstform
Kegleformet, Opretvoksende
Latinsk navn
Thuja plicata 'Martin'
Produktegenskaber
Kræver minimal pleje, Særdeles hårdfør, Kompakt vækst
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 439,00 kr
  • 15+ 384,90 kr
  • 50+ 361,30 kr
  • 100+ 347,10 kr

Product Info

Når du vælger nåletræer til din have, er der mange forskellige hækplanter med hver deres karakteristiske fordele at vælge imellem. Lad os fx se nærmere på thuja 'Martin' (Thuja plicata 'Martin'). Dette hæknåletræ, der oprindeligt stammer fra Nordamerika, er særdeles hårdført og kræver – for et skællet nåletræ - minimal pleje. Thuja 'Martin' kan desuden blive meget gammelt. Der findes eksemplarer af denne kæmpethujasort, der er over 1500 år gamle. Hvis du giver disse flotte nåletræer den rette vedligeholdelse, vil du have glæde af dem hele livet. Disse eksemplarer i potte er ved levering 1,75-2 meter høje.

En flot, afskærmende hæk uden problemer

For de fleste haveejere er muligheden for at skabe mere privatliv i haven den vigtigste grund til at vælge nåletræer. Og da thuja 'Martin' ligesom de fleste andre nåletræer hører til de stedsegrønne nåletræer, beskytter den mod indkig året rundt. Endda også under hårde vintre, for thuja 'Martin' tåler helt ned til minus 25 graders kulde. Disse eksemplarer er ved levering høje nok til at kunne danne en tæt, afskærmende hæk lige fra starten. En anden stor fordel ved disse planter er, at du eventuelt kan lade dem stå, hvis omstændighederne på leveringsdagen ikke egner sig til at plante hæk. Det er fordelen ved hækplanter i potte.

Thuja 'Martin' er desuden ret nem at vedligeholde, selv om det er et nåletræ med skællet løv. Du slipper ikke for at beskære din thujahæk, da der ellers vil opstå bare pletter i hækken, som ikke vil få nyt, grønt løv. Det skyldes, at en thuja ikke skyder på gammelt ved. Da thuja 'Martin' med sine 30 centimeter om året dog vokser betydeligt langsommere end californisk cypres eller en leylandii, slipper du med to årlige beskæringsrunder, helst først på foråret og sidst på sommeren.

Minimale krav til pleje og voksested

Thuja 'Martin' stiller minimale krav til plejen, men lige så få krav stiller den til voksestedet. Hvis du planter din thujahæk i skyggen, vil den skyde lige så smukt, som hvis den plantes på et solrigt sted. I sol får løvet en mere gullig farve. Thuja 'Martin' trives bedst i fugtig, humusrig jord, men kan også klare sig i en sur eller kalkholdig jordbund. Vær dog opmærksom på, at dens rødder ikke må stå for længe under vand for at undgå rodråd og sørg for at vande i tilfælde af længere tørkeperioder.

Vis mere Vis mindre
Andre varer, som du måske synes om!