Vandgran - en særlig historie

Vandgran - en særlig historie

Vandgran er den eneste løvfældende nåletræsart, der dyrkes i danske haver i dag. De bløde nåle, der bliver brune i løbet af efteråret er helt enkelt et dejligt syn. Vandgranen fælder ikke bare nålene om vinteren, men også de korte kviste, nålene sidder på. Nåletræer er generelt stedsegrønne planter, så de fleste arter mister ikke bladene om vinteren, til forskel fra vandgran.

Vandgran - eller fuldt ud metasequoia glyptostroboides - er noget helt specielt, men det er ikke (kun) på grund af dens dejlige efterårsfarver. Vandgran er nemlig et slags levende fossil. Denne vidunderlige art af metasequoia (i samme slægt som den amerikanske sequoia) var tidligere udbredt over store dele af Kina, men op til år 1941 var den kun kendt som fossil. Vandgran blev genopdaget af en gruppe kinesiske forskere i 1941 og har været dyrket af danske haveentusiaster fra 1948.

Vandgran - en lidt kræsen hækplante

Vandgran - en lidt kræsen hækplante

Mange arter af nåletræer skal stå i fugtig jord de første år, da de ellers tørrer ud, men når de først er etableret bliver de mere modstandsdygtig over for tørke. Med vandgran er det anderledes. Vandgran vil gerne stå i en fugtig eller våd jord, selvom den også klarer sig i almindelig jord. For at sikre, at vandgranhækken får tilstrækkelig med vand hele året igennem kan man plante vandgran ud til vandet, hvor jorden altid er fugtig. Et alternativ er at vande både grundigt og regelmæssigt, blot du husker at gøre det i hele hækkens levetid.

Hækplanteronline.dk og nåletræer

Hækplanteronline.dk og nåletræer

Nåletræer er en meget populær gruppe planter, så Haekplanteronline.dk giver dem den opmærksomhed, de fortjener. Vandgran er endnu ikke så populær som for eksempel thuja, taks og leyland cypres, men det gør ikke noget. Hos Haekplanteronline.dk forsøger vi at ligestille vandgran med andre nåletræer ved at tilbyde den til fornuftige priser og give tips og råd til, hvordan du skal plante og passe vandgran. Vandgran er ikke som alle de andre nåletræer, men med lidt hjælp fra Haekplanteronline.dk vil din nye hæk helt sikkert blive en integreret del af din have.