Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Vildhaven

362,00 kr
Tilgængelig
Hvis du vil have et naturligt udseende i din have, har vi sammensat en ideel staudepakke til dig på haekplanteronline.dk. Denne pakke indeholder et antal planter, der har en noget vildere vækstform og et neutralt udseende uden at blive for tilgroet. Planterne i denne pakke er tilstrækkelig til ca. 3 kvadratmeter og består af følgende sorter: - 3 x Blåklokke, Campanula cochleariifolia - 3 x Engkarse, Cardamine pratensis - 3 x Fingerbøl,Digitalis purpurea - 2 x Sommerfugleblomst, Gillenia trifoliata - 3 x Fiksernellike, Lychis coronaria - 3 x Kattehale, Lythrum salicaria - 3 x Kæmpe Verbena, Verbena bonariensis Vildhaven indeholder forskellige flerårige plantearter, der blomstrer fortløbende fra april/maj til oktober.
Vis mere Vis mindre
  • Blomstrende plante Blomstrende plante
  • Lokker insekter til Lokker insekter til
Voksested
Halvskygge, Fuld sol
Type rødder
P9 Potte
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal pr m2
7
Antal pr løbemeter
2.5
Bladfarve
Sølvhvid, Grøn
Produktegenskaber
Blomstrende plante, Lokker insekter til
Mindste salgsenhed
1

Plantebeskrivelse

Ligesom i Præriehaven, som du også kan finde på haekplanteronline.dk, vokser planterne fra Vildhaven mere uformelt. Det er derfor ikke et stramt engelsk bed, som du skal forvente i din have, kun det første år, hvor planterne er nøjagtig på det sted, hvor du placerer dem. Det følgende år begynder planterne at så frø og kommer derfor tilbage flere steder. De unge kimplanter er lette at luge, og kan justeres, så du stadig har kontrol over bedet, men efterlad nogle kimplanter, fordi et antal planter fra denne pakke er to-årige, og først derefter vil de fortsætte med at komme tilbage i dit bed. Følgende tre typer afhænger hovedsageligt af dette:

Digitalis purpurea, Lychnis coronaria og Verbena bonariensions. De andre fire arter bliver derfor lidt mere på deres eget sted og behøver ikke at efterså på den måde.

Den første der blomstrer er Cardamine pratensis, dens hollandske navn fortæller allerede at den blomstrer lyserødt. Dette efterfølges af Campanula cochleariifolia med små lyseblå klokker. Resten af planterne blomstrer om sommeren, såsom Lythrum salicaria med lyserøde opretstående pigge og til sidst Gillenia trifoliata, der står indtil september med sine mange hvide blomster.

Placering og pleje

De fleste af planterne i Vildhaven foretrækker et sted i solen frem for delvis skygge. De er alle planter, der ikke stiller for mange krav til jorden og vil vokse meget let. Vedligeholdelsen af disse stauder er begrænset til at skære døde plantedele væk     og at fjerne ukrudt i tide. Efterlad et lille antal af disse kimplanter og nyd et varieret bed med rigt blomstrende stauder, der også besøges af bier og sommerfugle hvert år.

Vis mere Vis mindre