Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Almindelig bøg Klump 150-175 cm Ekstra kvalitet

Fagus sylvatica
10% Rabat I indkøbsvognen
219,40 kr
Tilgængelig

Product Info

Ønsker du en bøg i haven, der skifter farve om efteråret og ikke taber bladene, så vælg en grøn bøg. En bøgehæk har smukke blade og fungerer udmærket som afskærmende hæk. Disse planter med klump er ved levering 1,50-1,75 meter høje.
Vis mere Vis mindre
  • Tiltrækker fugle Tiltrækker fugle
  • Smukke efterårsfarver Smukke efterårsfarver
  • Hurtigtvoksende Hurtigtvoksende
Maksimal bredde i cm
> 500
Maksimal højde i cm
> 1000
Produktdetaljer
-
Størrelse (måles ved levering)
150-175 cm
Voksested
Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
Klump
Kvalitet
Ekstra kvalitet
Antal pr løbemeter
3
Bladfarve
Mørkegrøn, Lysegrøn
Giftig
Nej
Vækst pr år i cm
50 - 75
Vækstform
Opretvoksende
Latinsk navn
Fagus sylvatica
Produktegenskaber
Løvfældende, Hurtigtvoksende, Tiltrækker fugle, Smukke efterårsfarver
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 219,40 kr
  • 15+ 191,30 kr
  • 50+ 166,50 kr
  • 100+ 160,90 kr

Product Info

De fleste haveejere planter stedsegrønne hækplanter, hvis de ønsker en afskærmende hæk. Nogle haveejere synes dog, at det er en skam, at stedsegrønne hækplanter har det samme udseende året rundt. Grøn bøg (Fagus sylvatica) er en fin løsning på problemet. Bladene skifter langsomt til en brunlig farve om efteråret, men vil under normale omstændigheder blive siddende på grenene i vissen tilstand. Da en bøgehæk desuden har en meget tæt forgrening, sørger en grøn bøg både efterår og vinter for mere privatliv i haven. Vi leverer disse grønne bøge med klump i en højde af 1,50-1,75 meter.

Tips hvis du ønsker en bøgehæk i haven

Når man tænker på en bøg, tænker man måske på kæmpestore træer ude i skoven. Men med den rette beskæring er en grøn bøg også velegnet til en hæk. Hvis man planter et par grønne bøge ved siden af hinanden, får rodsystemet mindre plads, så planterne ikke bliver tårnhøje. Din bøgehæk kan nå op i en højde af ca. 2 meter, og da bøgeplanterne vokser omkring en halv meter om året, behøver du ikke at have alt for meget tålmodighed. De mørkegrønne blade bliver brune henover efteråret. Hvis du ønsker en anden bladfarve, er rødbøg en mulighed.

Inden du planter din bøgehæk, er det vigtigt at overveje, hvor mange planter du har brug for. Du skaber med seks planter på rad og række en smuk bøgehæk i haven. Det er også muligt at anlægge bøgehækken i et zigzagmønster. Hvis du gør det, har du brug for flere hækplanter, ca. 9 planter pr. strækkende meter. En bøg trives i næsten enhver jordtype. Planten holder ikke af våde fødder, men klarer sig derimod bedre i tør jord end så mange andre hækplanter. Hvis du gerne vil have, at din bøgehæk taber mindst muligt blade, er det bedst at plante hækken på et beskyttet sted.

Beskæring af en bøgehæk

Da grøn bøg hører til de hurtigvoksende hækplanter, er det nødvendigt at beskære en bøgehæk med jævne mellemrum. Det bedste tidspunkt er sidst på sommeren eller først på efteråret. Vokser din bøgehæk i næringsrig jord? Så beskær også hækken om foråret, men vent til de første grønne skud har nået en længde på ca. 20 centimeter. Du kan klippe en bøgehæk i en formel form, men også en mere naturlig form giver hækken en charmerende udstråling.

Vis mere Vis mindre
Andre varer, som du måske synes om!