Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Almindelig taks Klump 120-140 cm Ekstra kvalitet

Taxus baccata
10% Rabat I indkøbsvognen
383,50 kr
Tilgængelig

Product Info

Almindelig taks (Taxus baccata) passer i næsten enhver haveplan. Nåletræerne er egnede til forskellige hække og har egentlig altid en stilfuld udstråling. Planterne har ved levering en højde på 1,20-1,40 m.
Vis mere Vis mindre
  • Formel hæk Formel hæk
  • Egnet til formbeskæring Egnet til formbeskæring
  • Bærer frugt Bærer frugt
  • Kræver minimal pleje Kræver minimal pleje
Maksimal bredde i cm
200 - 250
Maksimal højde i cm
300 - 400
Størrelse (måles ved levering)
120-140 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
Klump
Kvalitet
Ekstra kvalitet
Antal pr løbemeter
2.5
Bladfarve
Mørkegrøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
10 - 25
Vækstform
Bredt opretvoksende
Latinsk navn
Taxus baccata
Produktegenskaber
Kræver minimal pleje, Egnet til formbeskæring, Formel hæk, Bærer frugt
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 383,50 kr
  • 15+ 361,00 kr
  • 50+ 329,50 kr
  • 100+ 318,30 kr

Product Info

Det elegante udseende gør, at mange haveejere vælger almindelig taks (Taxus baccata) til deres have. Det er logisk nok, for Taxus baccata passer i diverse havetyper. Derudover er taks en kompakt plante, der er nem at pleje på grund af den langsomme vækst. Væksttempoet sørger dog for, at du er nødt til at væbne dig med tålmodighed, hvis du ønsker en højere takshæk, men disse planter med klump er ved levering 1,20-1,40 m høje. Sørg for dræneret jord på plantestedet.

En unik nåletræssort

En god drænage er vigtig for taks, for som de fleste andre nåletræer bryder Taxus baccata sig ikke om våde fødder. Der kan opstå rodråd, hvis rødderne står for længe under vand. Derudover er Taxus baccata en af de nemmeste hækplanter i vores sortiment. Da planten ikke vokser mere end 20 centimeter om året, holder din takshæk formen med 1-2 beskæringer om året og trives desuden i enhver jordtype. En takshæk tåler udmærket skygge, men trives også fint på et plantested med sol størstedelen af dagen.

Taks har et par egenskaber, der gør den til en unik nåletræssort. Den første er voksetempoet, for de fleste nåletræer vokser netop temmelig hurtigt, med leylandii på førstepladsen. I første omgang virker det måske som en fordel, da en nåletræshæk hurtigt når op i den ønskede højde, men det betyder også, at hækken tit skal beskæres. Andre nåletræssorter skal også beskæres regelmæssigt, fordi de ikke skyder på gammelt ved. Det gør en taks derimod. Den har sovende knopper på grenene, der skyder, når lyset vender tilbage. Derfor kan man nemt give en takshæk en foryngelseskur.

Taks som erstatning for buksbom

Flere og flere haveejere opdager, at taks har merværdi som erstatning for buksbom. Det virker måske underligt, da taksen med sine nåle har en helt anden udstråling end buksbom, der har små blade. Begge hækplantesorter er dog meget langsomtvoksende, hvilket gør det nemt at holde dem i den ønskede form over en længere periode. Det kan være i en lav, stramt beskåret hækform, men planterne kan også bruges til formbeskæring af skulpturer. En hæk med små blade eller nåle er nemmere at forme.

Vis mere Vis mindre