Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Almindelig taks Klump 60-80 cm Ekstra kvalitet

Taxus baccata
10% Rabat I indkøbsvognen
123,40 kr
Tilgængelig

Product Info

Vil du anvende almindelig taks (Taxus baccata) til en lav hæk? Disse planter med klump på 60-80 com kan vokse videre i haven, men er også nemme at holde under kontrol.
Vis mere Vis mindre
  • Formel hæk Formel hæk
  • Egnet til formbeskæring Egnet til formbeskæring
  • Bærer frugt Bærer frugt
  • Kræver minimal pleje Kræver minimal pleje
Maksimal bredde i cm
200 - 250
Maksimal højde i cm
300 - 400
Størrelse (måles ved levering)
60-80 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
Klump
Kvalitet
Ekstra kvalitet
Antal pr løbemeter
3
Bladfarve
Mørkegrøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
10 - 25
Vækstform
Bredt opretvoksende
Latinsk navn
Taxus baccata
Produktegenskaber
Kræver minimal pleje, Egnet til formbeskæring, Formel hæk, Bærer frugt
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 123,40 kr
  • 15+ 116,70 kr
  • 50+ 107,70 kr
  • 150+ 103,20 kr

Product Info

Almindelig taks (Taxus baccata) ses ofte som en lav, afgrænsende hæk i forhaven. Ikke noget dårligt valg, for Taxus baccata er på grund af en vækst på maksimalt 20 cm om året meget nem at holde nede i en begrænset højde. Den langsomme vækst sørger for, at en takshæk af denne art bevarer sin formelle form. Disse taksplanter på en højde af 60-80 cm er et udmærket valg til en lav hæk. De trives i enhver jordtype, hvor vandet nemt kan løbe væk.

Et perfekt nåletræ til vores klima

Der er få stedsegrønne hækplanter, der har været til stede i vores del af verden i så lang tid som Taxus baccata eller almindelig taks. Det beviser, at disse nåletræer trives ualmindelig godt i vores klima, hvilket er normalt for hjemmehørende hækplanter. Taxus baccata er frostbestandig og kan plantes i mange forskellige jordtyper. Det eneste, du skal passe på med, er tung jord, der er vanskelig at drænere, for ligesom de fleste andre nåletræer tåler Taxus baccata ikke våde fødder. Hvis rødderne står i vand i en længere periode, kan der opstå rodråd.

I andre henseender er en taks ikke et typisk nåletræ. Det kan i modsætning til mange andre nåletræer skæres tilbage til gammelt ved, hvorefter planten vil udvikle nye skud. Taks har nemlig sovende knopper på det gamle ved, der vil skyde, når de atter kommer i kontakt med solens stråler. Det giver dig mulighed for at skære en for høj takshæk stærkt tilbage. En takshæk bliver dog sjældent så høj, da planten vokser ca. 15-20 centimeter om året og udmærket kan holdes under kontrol med 1-2 årlige beskæringsrunder.

Beskæringstips til forskellige takshække

En takshæk kan sagtens udvikle sig til en høj hæk. Hvis du begynder med disse 60-80 centimeter høje planter, vil det grundet voksetempoet tage nogle år, men da taks har en særdeles kompakt vækst, vil hækken med garanti skærme for ethvert indkig, når den når op over øjenhøjde. Hvis du ønsker en højere takshæk, råder vi de første år kun til at beskære i bredden og minimalt i højden. Beskær den nederste del i en lidt bredere form end den øverste del, så hækken får lige meget lys overalt og snart vil vokse i en lige form igen.

Vis mere Vis mindre