Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Almindelig taks Klump 80-100 cm Ekstra kvalitet

Taxus baccata
10% Rabat I indkøbsvognen
192,90 kr
Tilgængelig

Product Info

Almindelig taks (Taxus baccata) er en i Europa hjemmehørende planteart og kan udvikle sig til en smuk takshæk i din have. Vi leverer taksplanterne i en højde på mellem 80-100 cm.
Vis mere Vis mindre
  • Formel hæk Formel hæk
  • Egnet til formbeskæring Egnet til formbeskæring
  • Bærer frugt Bærer frugt
  • Kræver minimal pleje Kræver minimal pleje
Maksimal bredde i cm
200 - 250
Maksimal højde i cm
300 - 400
Størrelse (måles ved levering)
80-100 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
Klump
Kvalitet
Ekstra kvalitet
Antal pr løbemeter
3
Bladfarve
Mørkegrøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
10 - 25
Vækstform
Bredt opretvoksende
Latinsk navn
Taxus baccata
Produktegenskaber
Kræver minimal pleje, Egnet til formbeskæring, Formel hæk, Bærer frugt
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 192,90 kr
  • 15+ 184,40 kr
  • 50+ 172,00 kr
  • 150+ 162,80 kr

Product Info

Hjemmehørende plantearter, som fx almindelig taks (Taxus baccata) er altid et godt vælg til en dansk have. Det eneste, du skal være opmærksom på, er at du ikke planter dem i en jordbund, hvor der er risiko for, at rødderne står under vand i en længere periode, for det kan de ikke tåle. Ellers er Taxus baccata en alsidig hækplante, der kræver minimal pleje. Du kan lade disse taksplanter på 80-100 cm udvikle sig til en høj hæk eller beskære dem til en stram, lav hæk med en stilfuld udstråling.

Taks er en stilfuld hækplante

Taksplanten har vokset i Europa lige siden den sidste istid. Dengang var det en af de få stedsegrønne hækplanter, der fandtes på vores kontinent og dette stilfulde nåletræ var allerede dengang et smukt syn. De smukke, mørkegrønne nåle sad på planten hele vinteren, mens de fleste andre planter stod med nøgne grene. Den dag i dag er Taxus baccata stadig en af de mest populære hækplanter i Vesteuropa. Planten er ikke bare stedsegrøn, men den er også nem at pleje og har et utal af anvendelsesmuligheder. En takshæk er flot i enhver højde.

Det er ret usædvanligt, for de fleste langsomtvoksende hækplanter er egentlig kun egnede til en lav hæk. Ønsker du en lav hæk i haven, er Taxus baccata også en perfekt hækplante. Den vokser ikke mere end 20 centimeter om året, så det er nemt at holde en takshæk i en lav, lige form. Taksplanter har samtidig en yderst tæt forgrening. Lad din takshæk vokse i højden i et par år, så vil du med tiden skabe en tæt, stedsegrøn og afskærmende hæk i haven. Yndere af formbeskæring, der er på udkig efter et godt alternativ til buksbom, har også fået øjnene op for fordelene ved dette nåletræ.

Taxus baccata trives næsten overalt

En hjemmehørende hækplantesort, der har overlevet i naturen, har i årenes løb lært at leve med klimaet i et bestemt område. Det gælder også for taksplanten. Det ustadige vejr i Vesteuropa er ikke noget problem for Taxus baccata, der trives i næsten alle jordtyper op på ethvert voksested. Det eneste plantested, vi fraråder, er en vandlidende jordbund, der er svær at drænere, det har en takshæk i øvrigt til fælles med andre hækplanter. Taks er særdeles hårdfør og vil afgrænse din have på yderst dekorativ vis i årets koldeste måneder.

Vis mere Vis mindre