Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Gul cypres Klump 150-175 cm Ekstra kvalitet

Chamaecyparis lawsoniana 'Ivonne'
10% Rabat I indkøbsvognen
280,20 kr
Tilgængelig

Product Info

Med det gulgrønne løv har gul cypres en usædvanlig frisk udstråling. Nåletræerne beskæres nemt til en flot, snorlige og afskærmende hæk. Disse hækplanter er ved levering allerede 1,50-1,75 meter høje.
Vis mere Vis mindre
  • Kompakt vækst Kompakt vækst
  • Hurtig tæt, skærmer mod indkig Hurtig tæt, skærmer mod indkig
  • Stedsegrøn Stedsegrøn
  • Særdeles hårdfør Særdeles hårdfør
Maksimal bredde i cm
100 - 150
Maksimal højde i cm
250 - 300
Produktdetaljer
-
Størrelse (måles ved levering)
150-175 cm
Voksested
Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
Klump
Kvalitet
Ekstra kvalitet
Antal pr løbemeter
2.5
Bladfarve
Gul
Giftig
Nej
Vækst pr år i cm
25 - 50
Vækstform
Opretvoksende, Søjleformet
Latinsk navn
Chamaecyparis lawsoniana 'Ivonne'
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Særdeles hårdfør, Kompakt vækst, Hurtig tæt, skærmer mod indkig
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 280,20 kr
  • 15+ 253,20 kr
  • 50+ 234,10 kr
  • 100+ 213,90 kr

Product Info

Som de fleste nåletræer er også gul cypres (Chamaecyparis lawsonia 'Ivonne') velegnet til at skabe mere privatliv i haven med. Det gulgrønne, skællede løv giver disse hækplanter en frisk udstråling, og da der her er tale om en stedsegrøn hækplante, kan du glæde dig over de skønne farver året rundt. De stedsegrønne blade og den tætte forgrening gør gul cypres yderst velegnet til en afskærmende hæk. Disse 1,50-1,75 meter høje eksemplarer med klump er efter plantning næsten oppe i den rette højde.

En nåletræshæk med en frisk udstråling

Haveejere, der ønsker en hurtigvoksende, afskærmende hæk af nåletræer med skællet løv i haven, har ofte valget mellem to muligheder: gul cypres eller leylandii, selv om den mere langsomtvoksende thuja også er en flot mulighed. Gul cypres har fx den fordel i forhold leylandii, at den kræver en hel del mindre vedligeholdelse. Gul cypres vokser ca. 30 centimeter om året og en leylandii ca. ½ meter. Desuden har en leylandii ofte en ret åben vækst, når den er kommet op over øjenhøjde. Gule cypresser skærmer for indkig og sørger med det samme for mere privatliv.

Gul cypres trives fint på diverse voksesteder, også selv om løvets friske farve kommer bedst til sin ret, hvis din nåletræshæk står i sol eller halvskygge. Et voksested med meget blæst er heller ikke et problem for gul cypres, men som ethvert andet hæknåletræ bryder planten sig ikke om våde fødder. Hvis jorden i haven er ret tung, kan det derfor være nødvendigt at dræne jordbunden, inden du planter en hæk af gul cypres. Sammenlignet med andre nåletræer tåler gul cypres ret godt længere tørkeperioder.

Sådan vedligeholder du gul cypres

En gul cypres har brug for regelmæssig beskæring, da nåletræer med skællet løv ikke må klippes tilbage på gammelt ved. Beskær en gul cypres hvert år 1-2 gange mellem maj og september og vær opmærksom på, at du altid lader et stykke grønt blive siddende på grenene. Det er vigtigt at anvende skarpe beskæringsredskaber, så der opstår rene snitteflader, der heler hurtigere. Beskæring stimulerer i øvrigt også en smuk, kompakt vækst.

Vis mere Vis mindre