Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Japansk kristtorn 'Dark Green' ® Klump 100-125

Ilex crenata 'Dark Green' ®
10% Rabat I indkøbsvognen
398,30 kr
Tilgængelig

Product Info

Selv om japansk kristtorn 'Dark Green'® især er kendt for at være et perfekt alternativ til buksbom, er den også egnet til en højere hæk. Med disse 1- 1,25 meter høje eksemplarer er du allerede godt på vej! Disse planter leveres med klump.
Vis mere Vis mindre
  • Kompakt vækst Kompakt vækst
  • Egnet til både en høj og lav hæk Egnet til både en høj og lav hæk
  • Egnet til formbeskæring Egnet til formbeskæring
  • Smalbladet Smalbladet
  • Stedsegrøn Stedsegrøn
Maksimal bredde i cm
100 - 150
Maksimal højde i cm
150 - 200
Størrelse (måles ved levering)
100-125 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal pr løbemeter
2.5
Bladfarve
Grøn
Giftig
Nej
Vækst pr år i cm
25 - 50
Vækstform
Busket, Kompakt, Opretvoksende
Latinsk navn
Ilex crenata 'Dark Green' ®
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Kompakt vækst, Smalbladet, Egnet til både en høj og lav hæk, Egnet til formbeskæring
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 398,30 kr
  • 15+ 328,60 kr
  • 50+ 310,50 kr
  • 200+ 297,10 kr

Product Info

De små, ovale blade og den kompakte vækst gør, at japansk kristtorn 'Dark Green'® (Ilex crenata 'Dark Green'®) for mange haveejere er svær at skelne fra buksbom. Japansk kristtorn 'Dark Green'® er dog andet og mere end et godt alternativ til buksbom. Denne stedsegrønne hækplante kan nemlig blive en hel del højere, endda høj nok til at kunne fungere som en tæt, afskærmende hæk. På grund af den langsomme vækst er du nødt til at væbne dig lidt med tålmodighed, men med disse 1-1,25 meter høje planter af japansk kristtorn skaber du med det samme en flot, halvhøj hæk. Vi leverer hækplanterne med klump.

Stærkere end buksbom

Det er ikke svært at forstå, at japansk kristtorn 'Dark Green'® ofte bliver sammenlignet med buksbom. Hvad udseendet angår er forskellene så minimale, at det for nogle haveejere er svært at forestille sig, at japansk kristtorn er i familie med den almindelige kristtorn med de stikkende blade. Japansk kristtorn 'Dark Green'® er også i besiddelse af en række egenskaber, der i visse tilfælde gør den mere velegnet end buksbom. Japansk kristtorn er resistent imod buksbomsygdomme, buksbomhalvmøllet kan ikke lide dens blade og planten tåler både bedre frost og tørke end buksbomplanten.

Japansk kristtorn 'Dark Green'® foretrækker en let fugtig, næringsrig jordbund. Bor inden plantning af japansk kristtorn huller i bunden af plantehullet, så alt overskydende vand kan løbe væk. God drænage er vigtig, da hækplanter generelt tager skade, hvis rødderne står under vand i længere tid, det gælder også for japansk kristtorn 'Dark Green'®. Jord med en høj surhedsgrad bør først forbehandles, men japansk kristtorn trives på plantesteder i både sol og skygge.

Pleje af japansk kristtorn 'Dark Green'®

Hvis jorden i din have er ret tør, som fx sandjord, er det vigtigt at holde godt øje med jorden omkring hækken. Sørg for ekstra vanding, når det øverste jordlag ser tørt ud. Det er ikke svært at beskære en japansk kristtorn, da den kun vokser 25-30 centimeter om året og grenene er nemme at komme igennem med beskærersaksen. Det bedste er at beskære to gange årligt mellem marts og september, således at din japanske kristtornhæk har et flot, formklippet ydre. Hvis du ønsker en høj hæk, beskærer du kun i bredden de første par år.

Japansk kristtorn 'Dark Green'® er desuden også egnet til formbeskæring af figurer. Der kræves ca. 4 årlige beskæringsrunder med ikke alt for grove beskæringsredskaber.

Vis mere Vis mindre