Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Kristtorn 'Blue Prince' Klump 100-125 cm Ekstra kvalitet

Ilex meserveae 'Blue Prince'
10% Rabat I indkøbsvognen
237,40 kr
Tilgængelig

Product Info

Kristtorn 'Blue Prince' tiltrækker sig opmærksomheden med den iøjnefaldende, blågrønne bladfarve. Planten er desuden så hårdfør, at disse stedsegrønne hækplanter også overlever hårde vintre. Vi leverer disse 1-1,25 meter høje kristtorn med klump.
Vis mere Vis mindre
  • Egnet til både en høj og lav hæk Egnet til både en høj og lav hæk
  • Holder ubudne gæster ude Holder ubudne gæster ude
  • Stedsegrøn Stedsegrøn
  • Særdeles hårdfør Særdeles hårdfør
Maksimal bredde i cm
150 - 200
Maksimal højde i cm
250 - 300
Produktdetaljer
-
Størrelse (måles ved levering)
100-125 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
Klump
Kvalitet
Ekstra kvalitet
Antal pr løbemeter
3
Bladfarve
Mørkegrøn
Giftig
Nej
Vækst pr år i cm
10 - 25
Vækstform
Kegleformet, Opretvoksende
Latinsk navn
Ilex meserveae 'Blue Prince'
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Særdeles hårdfør, Egnet til både en høj og lav hæk, Holder ubudne gæster ude
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 237,40 kr
  • 15+ 201,40 kr
  • 50+ 175,60 kr
  • 200+ 167,70 kr

Product Info

De fleste hanplanter af kristtornsorten bliver som oftest plantet, så hunplanterne sætter bær om vinteren, men kristtorn 'Blue Prince' (Ilex meserveae 'Blue Prince') er også populær på grund af egne fortrin. Dens blade er nemlig unikke i forhold til andre kristtornsorter. De er lidt mere runde og mindre stikkende end de fleste andre sorters, selv om de dog også har en skarp, takket kant. Det mest iøjnefaldende på kristtorn 'Blue Prince' er dog bladfarven. Disse hækplanters blågrønne farve, der kan beundres året rundt, er yderst dekorativ og har en høj prydværdi i haven.

En kristtorn 'Blue Prince' kan plantes så at sige overalt

Disse 1-1,25 meter høje eksemplarer af kristtorn 'Blue Prince' leveres med klump, og derfor er det vigtigt, at de kommer i jorden hurtigst muligt efter levering. En af de store fordele ved kristtorn 'Blue Prince' er, at den kan plantes næsten overalt. De eneste jordtyper, der ikke er egnede til kristtorn 'Blue Prince', er jordtyper der er så tunge, at de holder på det overskydende vand. Det kan være skadeligt for kristtorn 'Blue Prince', da det kan resultere i rodråd. Hvis du dræner mindre tunge jordtyper, kan denne kristtorn både trives i fuld sol og dyb skygge.

Kristtorn har ry for at være en rigtig vinterplante. Det skyldes de knaldrøde frugter, der vokser på hunplanterne i vinterperioden. Det er nødvendigt at plante hanplanter mellem hunplanterne – i dette tilfælde kristtorn 'Blue Maid' – så de kan bestøve hunplanterne. Men kristtorn 'Blue Prince' er også uden hunplanter en fantastisk vinterplante. De skinnende, blågrønne blade pynter i vinterhaven i årets koldeste måneder; kristtorn 'Blue Prince' er desuden hårdfør helt ned til minus 30 grader.

Kristtorn 'Blue Prince' som afskærmende hækplante

Kristtorn 'Blue Prince' kan maksimalt blive op til 2,50-3 meter høj. Det gør denne kristtornsort velegnet til en afskærmende hæk, men tålmodighed er påkrævet. Kristtorn 'Blue Prince' vokser kun mellem 15-30 centimeter om året. Det gør, at den kræver minimal pleje, og det er en fordel, da de skarpe, takkede bladkanter gør beskæring uden handsker til et ubehageligt arbejde. Regelmæssig beskæring tilrådes dog de første par år, så kristtorn 'Blue Prince' udvikler sig til en tæt forgrenet kristtornhæk, der efter få år holder nysgerrige blikke ude og skaber masser af privatliv i haven.

Vis mere Vis mindre
Andre varer, som du måske synes om!