Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Kristtorn 'Blue Prince' Klump 175-200 cm Ekstra kvalitet

Ilex meserveae 'Blue Prince'
10% Rabat I indkøbsvognen
635,80 kr
Tilgængelig

Product Info

Ønsker du en kristtorn med særlig flotte blade, bør du vælge kristtorn 'Blue Prince'. De skinnende, mørkegrønne blade med den let takkede bladkant får denne kristtorn til at se meget elegant ud. Vi leverer disse 1,75-2 meter høje planter med klump.
Vis mere Vis mindre
  • Egnet til både en høj og lav hæk Egnet til både en høj og lav hæk
  • Holder ubudne gæster ude Holder ubudne gæster ude
  • Stedsegrøn Stedsegrøn
  • Særdeles hårdfør Særdeles hårdfør
Maksimal bredde i cm
150 - 200
Maksimal højde i cm
250 - 300
Produktdetaljer
-
Størrelse (måles ved levering)
175-200 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
Klump
Kvalitet
Ekstra kvalitet
Antal pr løbemeter
2
Bladfarve
Mørkegrøn
Giftig
Nej
Vækst pr år i cm
10 - 25
Vækstform
Kegleformet, Opretvoksende
Latinsk navn
Ilex meserveae 'Blue Prince'
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Særdeles hårdfør, Egnet til både en høj og lav hæk, Holder ubudne gæster ude
Mindste salgsenhed
5
  • 5+ 635,80 kr
  • 15+ 576,20 kr
  • 50+ 546,90 kr
  • 100+ 523,30 kr

Product Info

Kristtorn genkendes i første omgang på de stikkende blade, men det er ikke enhver kristtornsort, der ser sådan ud. Kristtorn 'Blue Prince' (Ilex meserveae 'Blue Prince') har fx en let takket bladkant, der gør det til en ret pinefuld affære at røre ved planten med bare hænder, men bladene har en mere formel udstråling. Desuden sørger bladenes unikke blågrønne farve og glans for, at slutresultatet er en usædvanlig dekorativ, stedsegrøn hæk. Disse eksemplarer af kristtorn 'Blue Prince' leveres med klump og vil have en højde på mellem 1,75 og 2 meter.

En hanplante med masser af prydværdi

Der er kristtornsorter af både han- og hunkøn. Den vigtigste grund til at plante en hanplante er, at den kan bestøve en hunplante, så de knaldrøde bær om vinteren sørger for et farvestrålende syn i haven. Også kristtorn 'Blue Prince' er egnet til dette formål, da den kan bestøve hunplanten kristtorn 'Blue Maid'. Der er dog også flere og flere haveejere, der kun anskaffer kristtorn 'Blue Prince' til plantning i haven. Det siger helt klart noget om disse stedsegrønne hækplanters prydværdi, men det er langtfra det eneste, som denne kristtorn har at byde på: da disse planter har en betydelig højde, kan de også anvendes til en høj, afskærmende hæk.

En af de største fordele ved kristtorn som hækplante er, at den trives næsten overalt. Alle kristtornsorter i vores sortiment er helt hårdføre hækplanter, der kan tåle ned til de laveste temperaturer. Ellers har en kristtornhæk ikke brug for andet end en veldrænet jordbund. Hvis plantens rødder står får længe under vand, kan de rådne. Det vil sige, at en god drænage især er vigtig ved tunge jordtyper. Kristtorn foretrækker en let sur jordbund, men hvis det overskydende vand kan løbe væk, er vil næsten enhver jordtype være egnet. Også hvis der er tale om en have på boligens skyggeside, for kristtorn 'Blue Prince' trives udmærket i skyggen.

Sådan plejer du en kristtorn 'Blue Prince'

Det vigtigste plejetip, vi kan give i forbindelse med kristtorn 'Blue Prince', er at anskaffe sig et par gode havehandsker. Selv om denne kristtorn har mindre stikkende blade end de fleste andre sorter, kan mødet med den takkede kant på de tykke, læderagtige blade alligevel være en pinefuld affære under beskæringen. Du behøver heldigvis kun at beskære din kristtorn en gang om året, for den vokser kun 15-30 centimeter årligt. Regelmæssig beskæring sørger dog for, at din kristtornhæk hurtigere beskytter mod indkig.

Vis mere Vis mindre
Andre varer, som du måske synes om!