Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Kristtorn 'Blue Prince' Klump 80-100 cm Ekstra kvalitet

Ilex meserveae 'Blue Prince'
10% Rabat I indkøbsvognen
195,80 kr
Tilgængelig

Product Info

Kristtorn 'Blue Prince' er populær på grund af den elegante, blågrønne bladfarve. Alle kristtornsorter i vores sortiment er stedsegrønne hækplanter, så derfor kan farven beundres året rundt. Vi leverer disse 80-100 cm høje hækplanter med klump.
Vis mere Vis mindre
  • Egnet til både en høj og lav hæk Egnet til både en høj og lav hæk
  • Holder ubudne gæster ude Holder ubudne gæster ude
  • Stedsegrøn Stedsegrøn
  • Særdeles hårdfør Særdeles hårdfør
Maksimal bredde i cm
150 - 200
Maksimal højde i cm
250 - 300
Produktdetaljer
-
Størrelse (måles ved levering)
80-100 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
Klump
Kvalitet
Ekstra kvalitet
Antal pr løbemeter
3
Bladfarve
Mørkegrøn
Giftig
Nej
Vækst pr år i cm
10 - 25
Vækstform
Kegleformet, Opretvoksende
Latinsk navn
Ilex meserveae 'Blue Prince'
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Særdeles hårdfør, Egnet til både en høj og lav hæk, Holder ubudne gæster ude
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 195,80 kr
  • 15+ 165,50 kr
  • 50+ 145,20 kr
  • 200+ 138,50 kr

Product Info

Kristtorn 'Blue Prince' (Ilex meserveae 'Blue Prince') genkendes på de unikke blade. Bladene er mere takkede i kanten og adskiller sig fra den skarpe, stikkende bladkant, som de fleste kristtornsorter er kendt for. Det mest iøjnefaldende ved kristtorn 'Blue Prince' er dog den charmerende blågrønne-grønlilla bladfarve. Kristtorn 'Blue Prince' er en hanplantevariant, der ikke sætter bær, men den kan bestøve kristtorn 'Blue Maid', der får bær om vinteren. Denne kristtorn kan maksimalt blive 3 meter høj. Vi leverer disse kristtornplanter med klump i en højde på 80-100 centimeter.

Kristtorn 'Blue Prince' som hækplante

Da kristtornens blade er populære som julepynt, tænker de fleste haveejere ikke på de muligheder, som de forskellige kristtornsorter har at byde på som hækplante. Alle kristtornsorter i vores sortiment er stedsegrønne hækplanter, der kan beskærme mod indkig året rundt, når de kommer op i en vis højde. Det kan vare flere år inden disse eksemplarer af kristtorn 'Blue Prince' er blevet høje nok, da disse planter kun vokser 15-30 centimeter om året. Men når planterne har nået en betydelig højde, danner en kristtornhæk en afskærmende hæk, som hverken mennesker eller dyr har lyst til at bane sig igennem.

Det skyldes naturligvis kristtornens takkede blade. Kristtorn 'Blue Prince' har mindre stikkende blade, men de tykke blades takkede kanter gør det alligevel ubehageligt at krybe igennem en kristtornhæk. Af samme grund er det et must at bære handsker ved beskæring af kristtorn 'Blue Prince'. Du kan beskære planten om foråret eller først på efteråret. Nogle haveejere klipper deres kristtornhæk på begge tidspunkter for at give hækken en stram form, men vær opmærksom på, at kristtorn 'Blue Prince' på grund af bladenes udseende aldrig får et helt snorlige udtryk.

En nem hækplante i mange henseender

Kristtorn 'Blue Prince' tåler fint at blive beskåret, og det er ikke det eneste, der gør den til en nem hækplante. Ethvert voksested er egnet til en kristtornhæk, så du kan også plante dine kristtorn i dyb skygge. Desuden trives kristtorn 'Blue Prince' i næsten enhver jordtype. Kun en vandlidende jordbund er uegnet, men med tunge jordtyper kan en god drænage gøre stor forskel. Som et sidste trumfkort er kristtorn 'Blue Prince' ligesom de fleste andre kristtornsorter yderst hårdfør.

Vis mere Vis mindre
Andre varer, som du måske synes om!