Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Kristtorn 'Heckenfee' Klump 80-100 cm

Ilex meserveae 'Heckenfee'
10% Rabat I indkøbsvognen
195,80 kr
Tilgængelig

Product Info

Hvis du ønsker en kristtornhæk, der sætter smukke, røde bær om vinteren, har du brug for en hunplante som fx kristtorn 'Heckenfee'. De stikkende blade gør samtidig hækken indbrudshæmmende. Disse 80-100 cm høje kristtorn leveres med klump.
Vis mere Vis mindre
  • Formel hæk Formel hæk
  • Holder ubudne gæster ude Holder ubudne gæster ude
  • Bærer frugt Bærer frugt
  • Stedsegrøn Stedsegrøn
  • Særdeles hårdfør Særdeles hårdfør
Maksimal bredde i cm
150 - 200
Maksimal højde i cm
250 - 300
Produktdetaljer
-
Størrelse (måles ved levering)
80-100 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal pr løbemeter
3
Bladfarve
Mørkegrøn
Giftig
Nej
Vækst pr år i cm
10 - 25
Vækstform
Kegleformet, Opretvoksende
Latinsk navn
Ilex meserveae 'Heckenfee'
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Særdeles hårdfør, Holder ubudne gæster ude, Formel hæk, Bærer frugt
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 195,80 kr
  • 15+ 165,50 kr
  • 50+ 150,80 kr
  • 200+ 142,90 kr

Product Info

De fleste mennesker forbinder kristtorn med dekorative, stikkende blade og røde, iøjnefaldende bær, men der kommer kun bær på din kristtornhæk, hvis du lader en hunplante af kristtorn, som fx kristtorn 'Heckenfee' (Ilex meserveae 'Heckenfee'), blive bestøvet af en hanplante. Om vinteren ser disse stedsegrønne hækplanter allersmukkest ud. De tykke blades elegante, mørkegrønne løv står i smuk kontrast til bærrenes skønne, røde farve. Den takkede bladkant gør dog også kristtorn 'Heckenfee' perfekt egnet til en indbrudshæmmende hæk. Ved levering er disse kristtornplanter med klump mellem 80-100 centimeter høje.

Nemme hækplanter med smukke bær

Kombinationen af bær og blade gør, at kristtornen bliver betragtet som en ægte vinterplante. En anden årsag er, at blade og bær er populær julepynt. Men man kan have glæde af en kristtornhæk på alle årstider. Bladene har en læderagtig struktur og en smuk glans, der kan beundres hele året. Kristtorn 'Heckenfee' vokser med 15-30 centimeter pr. år ikke særlig hurtigt, og planternes struktur er de første par år ret åben. Men hvis du er lidt tålmodig og beskærer regelmæssigt, vil din kristtornhæk blive fuldstændig uigennemtrængelig i løbet af få år.

Ønsker du en kristtornhæk med bær, er det nødvendigt at plante kristtorn 'Heckenfee' side om siden med hanplanten af samme sort, kristtorn 'Heckenstar'. Planterne trives i næsten enhver jordtype, med undtagelse af jordtyper, hvor vandet har svært ved at løbe væk. En god drænage kan derfor altid tilrådes. Derudover er kristtorn langtfra krævende og har ikke noget imod at vokse på et skyggefuldt plantested. Den langsomme vækst sørger endvidere for, at denne hækplante er nem at vedligeholde. En årlig beskæring om foråret er tilstrækkelig. Bær dog handsker under beskæringsarbejdet for at beskytte hænderne mod de skarpe bladkanter.

Kristtorn 'Heckenfee' har god hårdførhed

Denne hækplante er desuden populær på grund af den gode hårdførhed, og kristtorn 'Heckenfee' kan klare temperaturer helt ned til ca. minus 30 grader. Kristtorn 'Heckenfee' klarer sig selv gennem hårde, vesteuropæiske vintre uden nævneværdige problemer. Det samme gælder for kristtorn 'Heckenstar'. De fugle, der ikke drager sydpå om vinteren, sætter stor pris på kristtorn 'Heckenfee'. De røde bær er giftige for mennesker – ligesom kristtornens øvrige dele – men frugterne er en vigtig fødekilde for havens fugle.

Vis mere Vis mindre
Andre varer, som du måske synes om!