Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Laurbærkirsebær 'Caucasica' Klump 80-100 cm

Prunus laurocerasus 'Caucasica'
10% Rabat I indkøbsvognen
110,70 kr
Tilgængelig

Product Info

Laurbærkirsebær 'Caucasica' (Prunus laurocerasus 'Caucasica') er en hurtigvoksende, stedsegrøn hækplante, der udvikler sig til en elegant hæk. Det skyldes den overraskende rige blomstring, men også hækplantens dekorative blad.
Vis mere Vis mindre
  • Egnet til små haver Egnet til små haver
  • Nem at beskære Nem at beskære
  • Hurtigtvoksende Hurtigtvoksende
  • Stedsegrøn Stedsegrøn
Maksimal bredde i cm
250 - 300
Maksimal højde i cm
400 - 500
Størrelse (måles ved levering)
80-100 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal pr løbemeter
3
Bladfarve
Grøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
25 - 50
Vækstform
Opretvoksende
Latinsk navn
Prunus laurocerasus 'Caucasica'
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Hurtigtvoksende, Egnet til små haver, Nem at beskære
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 110,70 kr
  • 15+ 101,60 kr
  • 50+ 93,70 kr
  • 200+ 88,10 kr

Product Info

Er du på udkig efter en blomstrende hæk af laurbærkirsebær? Så er laurbærkirsebær 'Caucasica' (Prunus laurocerasus 'Caucasica') et godt valg. Prunus laurocerasus 'Caucasica' er nemlig en af de få laurbærhække med en iøjnefaldende, rig blomstring. I maj fyldes hækken med et hav af hvide blomster, der sammen med de glinsende blade gør din laurbærkirsebærhæk til en ægte eyecatcher. Disse laurbærplanter leveres med klump og har en højde på 80-100 cm. Beskæres én gang om året i større haver, i små haver tilrådes en ekstra beskæring.

En laurbærkirsebær med dekorative blade og flot blomstring

Hvis du ønsker en blomstrende laurbærkirsebærhæk, er der egentlig kun to muligheder: laurbærkirsebær 'Herbergii' og laurbærkirsebær 'Caucasica'. Laurbærkirsebær 'Herbergii' er den mest iøjnefaldende af de to på grund af de mørkere blade og de større blomsterklaser. Laurbærkirsebær 'Caucasica' har et mere beskedent ydre. Hvert år omkring maj kommer der et hav af små, hvide blomsterklaser til syne og pynter op i haven med en diskret farveaccent. Det er den perfekte plante for dem, der synes, at laurbærkirsebær 'Herbergii' er lidt for iøjnefaldende. Blomsterne er dog ikke det eneste, der giver laurbærkirsebær 'Caucasica' dens prydværdi. Haveejere over hele verden værdsætter endvidere de lancetformede blades glans.

Laurbærkirsebær 'Caucasica' er også i praktisk henseende en populær plante. Den er stedsegrøn, så grenenes tætte netværk er dækket af blade året rundt. Når disse 80-100 cm høje planter er kommet op over øjenhøjde, danner de en tæt, afskærmende hæk uden indsyn. Det tager ikke mere end 2-3 år, for en laurbærkirsebær 'Caucasica' vokser op til 40-50 cm om året. På trods af at planten er hurtigvoksende, kræver den relativ sjældent beskæring. En gang om året er tilstrækkelig, selv om du også kan vælge at beskære en gang til senere på året, hvis du foretrækker en mere velklippet hæk. Beskær først efter blomstringen, så du kan nyde den frodige blomstring.

Hvor trives laurbærkirsebær 'Caucasica' bedst?

Der er kun få steder, som laurbærkirsebær 'Caucasica' ikke trives. Undgå kalkholdige eller tunge, vandlidende jordtyper, og der er stor chance for, at din nye laurbærkirsebærhæk vil føle sig hjemme i din have. Også i byzoner med luftforurening, der kan forårsage problemer for en lang række hækplanter, trives laurbærkirsebær 'Caucasica' udmærket. En solrigt plantested vil stimulere blomstringen, men en laurbærkirsebær udvikler sig også i skyggen til en flot, høj laurbærkirsebærhæk.

Vis mere Vis mindre
Andre varer, som du måske synes om!