Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Laurbærkirsebær 'Elly'® Klump 150-175 cm

Prunus laurocerasus 'Elly'®
10% Rabat I indkøbsvognen
557,10 kr
Tilgængelig

Product Info

Laurbærkirsebær 'Elly' (Prunus laurocerasus 'Elly') er en laurbærhæk, der bliver ved med at være smal. Den har en kompakt vækst, hvorved denne laurbærsort er velegnet til en tæt afgrænsning. Hækplanten med klump måler 150-175 cm ved levering.
Vis mere Vis mindre
  • Særdeles hårdfør Særdeles hårdfør
  • Kompakt vækst Kompakt vækst
  • Opadgående vækst Opadgående vækst
  • Stedsegrøn Stedsegrøn
Maksimal bredde i cm
150 - 200
Maksimal højde i cm
250 - 300
Produktdetaljer
-
Størrelse (måles ved levering)
150-175 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal pr løbemeter
2
Bladfarve
Mørkegrøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
20 - 30
Vækstform
Opretvoksende
Latinsk navn
Prunus laurocerasus 'Elly'®
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Særdeles hårdfør, Kompakt vækst, Opadgående vækst
Mindste salgsenhed
5
  • 5+ 557,10 kr
  • 15+ 517,70 kr
  • 50+ 482,30 kr
  • 100+ 467,10 kr

Product Info

Laurbærkirsebær 'Elly' (Prunus laurocerasus 'Elly') kendetegnes ved den smalle, kompakte vækst. Det gør denne laurbærhæk også egnet til en afgrænsning uden indkig i en mindre have. Har du ikke lyst til at vente på, at hækken kommer op i øjenhøjde? Vælg disse planter med klump, der måler 150-175 cm ved levering. Laurbærkirsebær 'Elly' vokser 40-50 cm om året og har et mindre formelt og mere nonchalant udtryk end de fleste andre stedsegrønne haveafgrænsninger. Laurbærkirsebær 'Elly' har dekorative blade med en skinnende overflade.

Hvad gør laurbærkirsebær 'Elly' så unik?

Nogle haveejere med en mindre have synes, at det er en skam, at de ikke har plads til en høj laurbærkirsebærhæk. Laurbærkirsebær er høje og tæt forgrenede nok til at danne en flot, høj afskærmning, der kan holde nysgerrige blikke ude, men de fleste laurbærkirsebær, der bliver så høje, bliver også temmelig brede. Laurbærkirsebær 'Elly' er anderledes. De store blade, der er så karakteristiske for laurbærkirsebærplanten, gør, at planten altid fylder mere end fx en hæk af vedbend eller en relativ smal thujahæk, men hvis du vil afsætte 80-90 centimeter i kanten af haven, kan der sagtens blive plads til en hæk af laurbærkirsebær 'Elly'.

Der er få stedsegrønne hækplanter, der har et så charmerende ydre som laurbærkirsebær 'Elly' og hækplanter, der vokser så hurtigt, kræver for det meste regelmæssig beskæring. Det gør laurbærkirsebær 'Elly' ret unik. Til trods for den hurtige vækst er det i små haver ikke nødvendigt at beskære planten mere end to gange om året. I større haver er én beskæring endda tilstrækkelig. Beskæringsrunderne bør finde sted mellem marts og september. Hvis du beskærer to gange, råder vi til at beskære en gang om foråret og en gang sidst i beskæringsperioden. Brug til beskæring et mindre beskæreredskab, så du undgår at klippe bladene over, og klip kun de grene af der ødelægger laurbærkirsebærhækkens form.

En god løsning på forskellige udfordringer

I en byhave er det altid noget af en udfordring at skabe mere privatliv med en hæk, da man ofte har begrænset plads og har at gøre med forurenede jordforhold/luftforurening. Laurbærkirsebær 'Elly' er en god løsning på begge problemer. Som allerede nævnt bliver en laurbærkirsebærhæk af disse hækplanter smallere end normalt, men denne laurbærkirsebærsort tåler også forurening. Blæst, skygge og længere tørkeperioder er heller ikke et problem for laurbærkirsebær 'Elly'. Sørg dog for en veldrænet jordbund, for planternes rødder tager garanteret skade, hvis de kommer til at stå under vand.

Vis mere Vis mindre