Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Laurbærkirsebær 'Etna' Klump 100-125 cm Ekstra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Etna'
10% Rabat I indkøbsvognen
288,20 kr
Tilgængelig

Product Info

Stedsegrøn laurbærkirsebær 'Etna' (Prunus laurocerasus 'Etna') er en bred hækplante med oprejst vækst og en kompakt vækstform. Prunus laurocerasus 'Etna' trives så at sige alle steder. Leveres med klump. Højde: 120-125 cm.
Vis mere Vis mindre
  • Kompakt vækst Kompakt vækst
  • Egnet til en høj hæk Egnet til en høj hæk
  • Stedsegrøn Stedsegrøn
Maksimal bredde i cm
300 - 400
Maksimal højde i cm
200 - 250
Størrelse (måles ved levering)
100-125 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
Vinterhårdfør
Type rødder
Klump
Kvalitet
Ekstra kvalitet
Antal pr løbemeter
2.5
Bladfarve
Grøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
25 - 50
Vækstform
Opretvoksende
Latinsk navn
Prunus laurocerasus 'Etna'
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Kompakt vækst, Egnet til en høj hæk
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 288,20 kr
  • 15+ 269,00 kr
  • 50+ 238,50 kr
  • 200+ 224,00 kr

Product Info

Laurbærkirsebær 'Etna' (Prunus laurocerasus 'Etna') er en stedsegrøn busk, der er yderst egnet til at skabe en hæk uden indkig. Den robuste Prunus laurocerasus 'Etna' har en bred vækstform med skinnende, stærkt grønne blade. Det gør laurbærkirsebær 'Etna' til et aktiv i enhver have, der har brug for en flot haveafgrænsning. Denne busk er nem at pleje og beskære. Laurbærkirsebær 'Etna' trives alle steder. Derudover kan denne busk klare sig i de fleste jordtyper, dog bryder planten sig ikke om våde fødder. Varen er 120-125 cm høj og leveres med klump.

Små blade, men ellers alle laurbærkirsebærplantens ydre fortrin

Hvis man vælger en laurbærkirsebærhæk, vælger man en stedsegrøn hæk med store blade med en smukt skinnende overside. For det meste er bladene ovale og aflange i formen, men bladene på laurbærkirsebær 'Etna' er mindre og mere runde. I kombination med den langsommere vækst på ca. 30 cm om året, er laurbærkirsebær 'Etna' yderst velegnet til en laurbærkirsebærhæk med en relativ formel udstråling. En årlig beskæring er tilstrækkelig til at holde denne smukke laurbærkirsebærs vækst under kontrol, men du kan altid klippe de grene, der stikker ud af hækken, af på ethvert ønsket tidspunkt mellem maj og september.

Hvis du ønsker en høj laurbærkirsebærhæk af laurbærkirsebær 'Etna', må du ruste dig med lidt mere tålmodighed end med fx laurbærkirsebær 'Rotundifolia' eller laurbærkirsebær 'Novita', og derfor vælger haveejere især denne sort til en laurbærkirsebærhæk på maksimalt halvanden meter. Hvis du venter et par år, kan en hæk af laurbærkirsebær 'Etna' blive op til 2 m høj og er endda egnet som afskærmende hæk. Det skyldes, at denne laurbærkirsebærsort er en kompakt, stedsegrøn hækplante med tætsiddende grene. Det er derfor ikke muligt at kigge gennem grenene på en laurbærkirsebær 'Etna', og også uønskede dyr holdes ude af haven.

En særdeles robust laurbærkirsebærhæk

Udover det dekorative udseende er laurbærkirsebær 'Etna' også en særdeles robust hækplante. Den er fx meget hårdfør. De fleste laurbærkirsebærsorter tåler frost ned til et bestemt antal kuldegrader, men laurbærkirsebær 'Etna' overlever med en hårdførhed på -27 °C med garanti enhver dansk vinter. Længere tørkeperioder er heller ikke noget problem for denne laurbærkirsebærsort, selvom vi råder til at give tilstrækkeligt med vand. Bor du ved en trafikeret vej i et byområde med meget luftforurening? Laurbærkirsebær 'Etna' klarer sig udmærket i disse omgivelser.

Vis mere Vis mindre