Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Laurbærkirsebær 'Etna' Klump 120-140 cm Ekstra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Etna'
10% Rabat I indkøbsvognen
512,00 kr
Tilgængelig

Product Info

Laurbærkirsebær 'Etna' (Prunus laurocerasus 'Etna') er en flot hækplante med mørkegrønne, glinsende blade. Prunus laurocerasus 'Etna' er stedsegrøn og leveres med klump. Varens højde er 120-140 cm.
Vis mere Vis mindre
  • Egnet til en høj hæk Egnet til en høj hæk
  • Stedsegrøn Stedsegrøn
  • Kompakt vækst Kompakt vækst
Maksimal bredde i cm
300 - 400
Maksimal højde i cm
200 - 250
Størrelse (måles ved levering)
120-140 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
Vinterhårdfør
Type rødder
Klump
Kvalitet
Ekstra kvalitet
Antal pr løbemeter
2
Bladfarve
Grøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
25 - 50
Vækstform
Opretvoksende
Latinsk navn
Prunus laurocerasus 'Etna'
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Kompakt vækst, Egnet til en høj hæk
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 512,00 kr
  • 15+ 459,20 kr
  • 50+ 397,30 kr
  • 100+ 370,30 kr

Product Info

Laurbærkirsebær 'Etna' (Prunus laurocerasus 'Etna') er en stedsegrøn hækplante, der er kendetegnet ved en bred, kompakt vækst. Vil du plante en robust hæk, der kan blive op til 200 cm høj? Så er laurbærkirsebær særdeles egnet. Denne hækplante kan fint beskæres, og den kræver minimal pleje. Den kræver ikke noget specielt plantested eller en bestemt jordbund, men planten holder dog ikke af at stå i våd jord. Laurbærkirsebær 'Etna' leveres med klump. Højden er 120-140 cm.

Hvad er kendetegnende for en laurbærkirsebær 'Etna'?

Der er diverse ligheder mellem laurbærkirsebær 'Etna' og andre laurbærkirsebærsorter, men der er absolut også iøjnefaldende forskelle. Det man først lægger mærke til er bladene. De har en skinnende overflade ligesom bladene på andre sorter, men er meget mindre på grund af den mere runde form. Det er derfor muligt at skabe en hæk i haven med skinnende blade, men hækken vil få et mere formelt ydre i modsætning til en hæk af laurbærkirsebærplanter med ellipseformede blade. Det er ikke engang nødvendigt at beskære mere, da laurbærkirsebær 'Etna' har en langsommere vækst.

Mange af fordelene ved en hæk af laurbærkirsebær har 'Etna' til fælles med de øvrige planter i vores sortiment. Alle laurbærkirsebærsorter, vi sælger, er stedsegrønne hækplanter med tæt forgrening, der skaber perfekt afskærmende hække, når de når op i en højde af 1,80 m. Laurbærkirsebær 'Etna' anvendes ikke så ofte til dette formål, da du på grund af plantens voksetempo må have lidt mere tålmodighed end normalt, men hvis hækken får lov til at blive høj, vil den sørge for masser af privatliv i haven. Laurbærkirsebær 'Etna' trives i næsten enhver veldræneret jordtype - også selv om haven ligger i et byområde.

En yderst hårdfør laurbærkirsebærhæk

En af de andre ting, der adskiller laurbærkirsebær 'Etna' fra andre laurbærkirsebærsorter, er det faktum, at den er yderst modstandsdygtig over for frost. Laurbærkirsebær er generelt rimeligt hårdføre, men denne plante tåler ned til -27 graders frost. Derfor vil der være meget få vintre i Danmark, som planten ikke overlever. En laurbærkirsebærhæk klarer sig også udmærket igennem tørkeperioder. Vi råder dig dog til at vande din hæk regelmæssigt, men den kommer ikke til at tage skade af en længere periode uden regn. Vær forsigtig med kalkholdig jord; her trives portugisisk laurbærkirsebær bedre.

Vis mere Vis mindre