Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Laurbærkirsebær 'Etna' Klump 40-60 cm Ekstra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Etna'
10% Rabat I indkøbsvognen
128,20 kr
Tilgængelig

Product Info

Laurbærkirsebær 'Etna' (Prunus laurocerasus 'Etna') er en stedsegrøn busk, der er egnet til at skabe såvel lave som høje hække op til 200cm. Leveres med klump. Højde: 40-60cm.
Vis mere Vis mindre
  • Kompakt vækst Kompakt vækst
  • Egnet til en høj hæk Egnet til en høj hæk
  • Stedsegrøn Stedsegrøn
Maksimal bredde i cm
300 - 400
Maksimal højde i cm
200 - 250
Størrelse (måles ved levering)
40-60 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
Vinterhårdfør
Type rødder
Klump
Kvalitet
Ekstra kvalitet
Antal pr løbemeter
3.5
Bladfarve
Grøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
25 - 50
Vækstform
Opretvoksende
Latinsk navn
Prunus laurocerasus 'Etna'
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Kompakt vækst, Egnet til en høj hæk
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 128,20 kr
  • 15+ 109,30 kr
  • 50+ 104,20 kr
  • 200+ 99,10 kr

Product Info

Laurbærkirsebær 'Etna', også kendt under navnet Prunus laurocerasus 'Etna', er en flot og populær hækplante. Den robuste busk kendetegnes ved en bred, kompakt vækstform. Laurbærkirsebær ‘Etna’ er egnet til både klassiske og uformelle haver. Busken er nem at beskære og trives alle steder og i alle jordtyper, dog undtaget våde plantesteder. Hvis du er på udkig efter en stærk hækplante, der kun kræver minimal pleje, så er laurbærkirsebær 'Etna' det perfekte valg. Varen leveres med klump. Denne hækplante er 40-60cm høj.

En dekorativ laurbærkirsebærhæk med mindre blade

Hvis du har kigget på billederne i vores webshop, har du måske allerede lagt mærke til, at laurbærkirsebær 'Etna' er kendetegnet ved, at bladene er betydeligt mindre ellipseformede end hos de fleste andre laurbærkirsebærsorter. De har en mere rund form. Laurbærkirsebær 'Etna' vokser desuden langsommere – ca. 30 cm om året – og bliver heller ikke så høj. Planten er egnet til en laurbærkirsebærhæk på op til 1 ½ m. Men der er selvfølgelig også ligheder med andre laurbærkirsebærsorter: de skinnende, stedsegrønne blade, hvormed også laurbærkirsebær 'Etna' danner en smuk, levende haveafgrænsning, der sørger for en flot udsigt året rundt.

Udover udseendet kan laurbærkirsebær 'Etna' absolut anbefales, hvis du bor i en relativ kold klimazone. Laurbærkirsebær tåler fint de fleste danske vintre, men visse steder kan det fryse ret betydeligt. Laurbærkirsebær 'Etna' kan nemt klare helt ned til -27 gr, og er derfor et godt valg, hvis du vil slippe for at bekymre dig om din laurbærkirsebærhæk om vinteren. Laurbærkirsebær 'Etna' tåler også problemløst tørke og forurening. Derfor er denne dekorative laurbærkirsebærhæk også en mulighed for en have i byzonen.

Hvor kan jeg plante min laurbærkirsebær 'Etna'?

Det eneste, som laurbærkirsebær 'Etna' ikke tåler, er kalkholdig eller meget tung jord. Disse vokseforhold kan - som det også er tilfældet med andre laurbærkirsebærsorter – beskadige planten, der dog altid holder af en veldræneret jordbund. Med hensyn til plantested trives en laurbærkirsebær 'Etna' næsten overalt. I sol, i skygge eller på et sted, hvor planten fanger en del vind. Beskær laurbærkirsebær 'Etna' med et mindre stykke beskæreværktøj som fx en beskærersaks. Så er du sikker på ikke at klippe de smukke blade over under beskæringsarbejdet.

Vis mere Vis mindre