Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Laurbærkirsebær 'Genolia'® Klump 150-175 cm Ekstra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Genolia'®
10% Rabat I indkøbsvognen
494,10 kr
Tilgængelig

Product Info

Laurbærkirsebær 'Genolia' (Prunus laurocerasus 'Genolia') er en populær busk, der meget ofte anvendes som stedsegrøn hækplante. Prunus laurocerasus 'Genolia' er superstærk varen leveres med klump og er 150-175cm høj.
Vis mere Vis mindre
  • Opadgående vækst Opadgående vækst
  • Hurtigtvoksende Hurtigtvoksende
  • Stedsegrøn Stedsegrøn
  • Særdeles hårdfør Særdeles hårdfør
Maksimal bredde i cm
200 - 250
Maksimal højde i cm
400 - 500
Produktdetaljer
-
Størrelse (måles ved levering)
150-175 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
Klump
Kvalitet
Ekstra kvalitet
Antal pr løbemeter
2.5
Bladfarve
Grøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
25 - 50
Vækstform
Smalt opretvoksende
Latinsk navn
Prunus laurocerasus 'Genolia'®
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Hurtigtvoksende, Særdeles hårdfør, Opadgående vækst
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 494,10 kr
  • 20+ 468,20 kr
  • 50+ 431,00 kr
  • 100+ 417,50 kr

Product Info

Laurbærkirsebær 'Genolia' (Latin: Prunus laurocerasus 'Genolia') er en stærk, robust hækplante, der vokser særdeles hurtigt. Denne busk er både stedsegrøn og hårdfør og stiller kun få krav til den jord, den bliver plantet i. Den synes absolut ikke om en for kalkrig jordbund. Er egnet til både sol og skygge. Laurbærkirsebær 'Genolia' kan nå en højde på 350 cm. En hæk af laurbærkirsebær 'Genolia' har en ret smal vækstform og kræver derfor ikke så meget plads. Denne hækplante leveres med klump. Højden er 150-170 cm.

Mere privatliv i en håndevending med en smallere laurbærkirsebærhæk

Der var mange haveejere, der gik og ønskede sig en smallere laurbærkirsebærhæk, derfor fik man den ide at fremavle laurbærkirsebær 'Genolia'. De fleste andre laurbærkirsebærsorter, der bliver mindre brede og passer i en relativt lille have, er ikke høje nok til at værne om havens privatliv, men det er laurbærkirsebær 'Genolia'. Hvis du planter disse 1,50-1,75 m høje eksemplarer i haven, har du en afskærmende hæk i løbet af to år. Laurbærkirsebær 'Genolia' vokser nemlig ca. ½ m om året. Når hækken er kommet op i øjenhøjde, sørger de store blade og den tæt forgrenede vækst for at holde nysgerrige blikke ude året rundt.

Men laurbærkirsebær 'Genolia' har mere at byde på. Plantens blade sørger for, at laurbærkirsebær 'Genolia' har et yderst dekorativt ydre. Mange stedsegrønne hækplanter har små blade eller som fx nåletræer nåle eller skæl, der giver hækken en formel udstråling. Laurbærkirsebær 'Genolia' har derimod store blade, der kommer bedst til deres ret i en uformel hæk. Af denne grund behøver du heller ikke at beskære denne laurbærkirsebærhæk så ofte, som man måske skulle forvente på grund af dens voksetempo. En årlig beskæring er tilstrækkelig, selv om vi i en lille have tilråder at beskære to gange om året.

Laurbærkirsebær 'Genolia' tåler både kulde og frost

Ligesom de fleste hækplanter tåler laurbærkirsebær 'Genolia' ikke, at rødderne bliver stående for længe i vandholdig jord. Derimod klarer en laurbærkirsebær tørkeperioder en hel del bedre end de fleste andre haveplanter. En laurbærkirsebærhæk står ikke så nemt og hænger med bladene i varme somre, og da slet ikke hvis du vander den regelmæssigt. Desuden er laurbærkirsebær 'Genolia' yderst hårdfør, og dens grønne blade pynter - også i kolde områder - i haven året rundt.

Vis mere Vis mindre
Andre varer, som du måske synes om!