Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Laurbærkirsebær 'Otto Luyken' Klump 40-50 cm

Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'
10% Rabat I indkøbsvognen
122,00 kr
Tilgængelig

Product Info

Laurbærkirsebær 'Otto Luyken' (Prunus laurocerasus 'Otto Luyken') er særdeles velegnet som hækplante. Du skaber problemløst en lav hæk op til 125cm med denne busk, der kræver minimal pleje. Leveres med klump. Højde: 40-50cm.
Vis mere Vis mindre
  • Blomstrende plante Blomstrende plante
  • Kompakt vækst Kompakt vækst
  • Egnet til en lav hæk Egnet til en lav hæk
  • Langsomtvoksende Langsomtvoksende
  • Stedsegrøn Stedsegrøn
Maksimal bredde i cm
150 - 200
Maksimal højde i cm
100 - 150
Produktdetaljer
-
Størrelse (måles ved levering)
40-50 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal pr løbemeter
3
Bladfarve
Mørkegrøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
10 - 25
Vækstform
Opretvoksende
Latinsk navn
Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Langsomtvoksende, Kompakt vækst, Egnet til en lav hæk, Blomstrende plante
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 122,00 kr
  • 15+ 107,40 kr
  • 50+ 99,50 kr
  • 200+ 96,10 kr

Product Info

Laurbærkirsebær 'Otto Luyken' (Latin: Prunus laurocerasus 'Otto Luyken') er en stedsegrøn hækplante med mørkegrønne, glinsende blade. Busken er velegnet til lave hække op til 125cm. Ved siden af det smukke udseende har laurbærkirsebær 'Otto Luyken' naturligvis mere at byde på: busken trives perfekt under så at sige alle omstændigheder. Plantesteder i både sol, halvskygge og skygge er egnede. Derudover trives planten i enhver jordtype. En hæk af laurbærkirsebær ‘Otto Luyken’ er også egnet til små haver. Leveres med klump i en højde af 40-50 cm.

En lav, dekorativ laurbærkirsebærhæk

De fleste laurbærkirsebær er kendt for de pragtfulde blade og en hurtig vækst. Mange haveejere tror derfor, at laurbærkirsebær kun er egnede til en stor laurbærkirsebærhæk, men laurbærkirsebær 'Otto Luyken' beviser netop, at det ikke altid er tilfældet. Kendetegnende for denne laurbærkirsebærsort er den mindre størrelse. Laurbærkirsebær 'Otto Luyken' har endvidere et noget langsommere voksetempo på ca. 20 centimeter om året, men somme tider vokser planten kun 10 centimeter på årsbasis. Vedligeholdelsen af laurbærkirsebær 'Otto Luyken' er derfor ikke noget krævende arbejde. Beskær planten en gang om året, det er mere end tilstrækkeligt.

Det tilrådes at beskære laurbærkirsebær 'Otto Luyken' med en lille beskærer- eller havesaks. Store beskæringsredskaber kan måske virke fristende, da du hermed kan klippe et større område på mindre tid, men med en laurbærkirsebær bør det absolut frarådes. Du klipper nemt bladene midt over med den slags redskaber, og bladene på laurbærkirsebær 'Otto Luyken' er netop det, der bidrager mest til prydværdien. Hvis du plejer din laurbærkirsebærhæk på rette vis, kan du nyde de smukke, skinnende blade året rundt. Laurbærkirsebær er nemlig stedsegrønne hækplanter.

Laurbærkirsebær 'Otto Luyken' føler sig næsten hjemme overalt

Også de voksesteder, der kan være problematiske for mange hækplanter, er egnede for laurbærkirsebær 'Otto Luyken'. Byens luftforurening eller et forblæst voksested i en have ved kysten er ikke noget problem for denne stærke hækplante, der også trives i dyb skygge. En tung, vandlidende jordbund er det eneste, der er uegnet for laurbærkirsebær 'Otto Luyken', da der kan opstå rodråd. Har du et sted i din have, hvor laurbærkirsebær 'Otto Luyken' kan føle sig hjemme? Plant disse hækplanter med klump hurtigst muligt efter levering, og der er meget gode chancer for, at du får en flot hæk.

Vis mere Vis mindre