Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Laurbærkirsebær 'Otto Luyken' Klump 50-60 cm

Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'
10% Rabat I indkøbsvognen
141,50 kr
Tilgængelig

Product Info

Laurbærkirsebær 'Otto Luyken' (Prunus laurocerasus 'Otto Luyken') er en stedsegrøn hækplante, der er egnet til lave hække. Denne busk trives næsten overalt. Leveres med klump. Højde: 50-60cm.
Vis mere Vis mindre
  • Blomstrende plante Blomstrende plante
  • Kompakt vækst Kompakt vækst
  • Egnet til en lav hæk Egnet til en lav hæk
  • Langsomtvoksende Langsomtvoksende
  • Stedsegrøn Stedsegrøn
Maksimal bredde i cm
150 - 200
Maksimal højde i cm
100 - 150
Produktdetaljer
-
Størrelse (måles ved levering)
50-60 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal pr løbemeter
3
Bladfarve
Mørkegrøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
10 - 25
Vækstform
Opretvoksende
Latinsk navn
Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Langsomtvoksende, Kompakt vækst, Egnet til en lav hæk, Blomstrende plante
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 141,50 kr
  • 15+ 122,30 kr
  • 50+ 112,20 kr
  • 200+ 106,60 kr

Product Info

Laurbærkirsebær 'Otto Luyken', også kaldet Prunus laurocerasus 'Otto Luyken', er en robust, langsomtvoksende hækplante. Herved er laurbærkirsebær 'Otto Luyken' yderst egnet til anvendelse i mindre haver. Denne busk kræver desuden kun beskæring én gang om året. En hæk af laurbærkirsebær 'Otto Luyken' bliver ikke ret høj: gå ud fra en maksimal højde på 1,25 m . Sorten kan plantes i al havejord og ethvert plantested i både sol og skygge er velegnet. Varen leveres med klump. Hækplanterne er 50-60 cm høje.

En unik laurbærkirsebærhæk

Laurbærkirsebær 'Otto Luyken' er af betydelig mindre størrelse. Det er ret unikt, for laurbærkirsebær er generelt hurtigvoksende, hvorved disse stedsegrønne hækplanter på kort tid kan udvikle sig til en tæt, afskærmende hæk. Det er ikke tilfældet med laurbærkirsebær 'Otto Luyken'. Otto Luyken, den tyske avler som denne sort er opkaldt efter, forsøgte i sin tid at avle en laurbærkirsebærsort, der ikke blev alt for stor og derfor var egnet til forhaven eller til en mindre byhave. Denne laurbærkirsebærsort kom på markedet i 1953, i det år Otto Luyken døde, men sorten er yderst populær den dag i dag.

Hvorfor er sorten så populær? Det er ikke så svært at opdage. De ovale blade på laurbærkirsebær 'Otto Luyken' har en usædvanlig smuk glans, som sjældent ses hos andre hækplanter. Og i modsætning til dens artsfæller er det ikke nødvendigt at have en stor have for at kunne glæde sig over de smukke blade på laurbærkirsebær 'Otto Luyken'. Laurbærkirsebær er stedsegrønne hækplanter, der pynter op i haven med grønne blade året rundt. Du holder nemt væksten under kontrol på grund af plantens langsomme voksetempo, så du kan nøjes med en enkelt beskæring om året. Beskær helst sidst på sommeren eller først på efteråret.

Både flot og robust

En anden fordel er, at laurbærkirsebær 'Otto Luyken' er både en flot og robust plante. Den er meget hårdfør og tåler frost ned til ca. minus 20-25 grader samt udsatte voksesteder med blæst og forurenede byzoner. Hermed er laurbærkirsebær 'Otto Luyken' en af de få hækplanter, der klarer sig fint i både landlige omgivelser og i storbyområder. Det eneste planten kræver er en veldrænet jordbund. Hvis rødderne står under vand i længere tid, kan der opstå vedvarende skade.

Vis mere Vis mindre