Sammenlign produkter
 1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Portugisisk laurbærkirsebær Klump 175-200 cm Ekstra kvalitet

Prunus lusitanica 'Angustifolia'
10% Rabat I indkøbsvognen
896,20 kr
Tilgængelig

Product Info

Portugisisk laurbærkirsebær (Prunus lusitanica 'Angustifolia') er 175-200 cm høj og leveres med klump. Som hæk er den yderst kompakt og skærmer for indkig. Derudover er den stedsegrøn og kræver kun minimal pleje.
Vis mere Vis mindre
 • Bærer frugt Bærer frugt
 • Stedsegrøn Stedsegrøn
 • Blomstrende plante Blomstrende plante
 • Kompakt vækst Kompakt vækst
 • Lokker insekter til Lokker insekter til
 • Tiltrækker fugle Tiltrækker fugle
Maksimal bredde i cm
250 - 300
Maksimal højde i cm
400 - 500
Størrelse (måles ved levering)
175-200 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
Klump
Kvalitet
Ekstra kvalitet
Antal pr løbemeter
2
Bladfarve
Grøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
10 - 25
Vækstform
Opretvoksende
Latinsk navn
Prunus lusitanica 'Angustifolia'
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Kompakt vækst, Tiltrækker fugle, Blomstrende plante, Bærer frugt, Lokker insekter til
Mindste salgsenhed
5
 • 5+ 896,20 kr
 • 15+ 828,60 kr
 • 30+ 794,90 kr
 • 50+ 753,20 kr

Product Info

Portugisisk laurbærkirsebær (Prunus lusitanica 'Angustifolia') leveres med klump. Derfor skal den efter levering plantes ud i haven med det samme. Ifald det er frostvejr, bør du udskyde plantningen af din nye hæk. Portugisisk laurbærkirsebær er hårdfør, nem at pleje og stedsegrøn. Da den 175-200 cm høje hækplante er yderst kompakt, får du hurtigt en tæt forgrenet hæk uden indkig. Plant portugisisk laurbærkirsebær i en let fugtig jordbund, der er veldræneret. Planten trives også i skygge. Planten blomstrer i juni med hvide blomster, der sørger for en farverig have. Beskær denne hækplante regelmæssigt.

Masser af muligheder med portugisisk laurbærkirsebær

Du har masser af muligheder med portugisisk laurbærkirsebær. De fleste haveejere vælger at bruge portugisisk laurbærkirsebær på samme måde som laurbærkirsebær: til en høj, mere uformel hæk end fx en nåletræshæk. Der er tale om en stedsegrøn hækplante med tæt forgrening, og derfor er en portugisisk laurbærkirsebærhæk perfekt som afskærmende hæk. Plant disse 1,75-2 m høje planter i haven, og din hækprojekt er allerede godt i gang. Der går måske lidt af højden ved beskæring, men hækken er alligevel ca. i øjenhøjde.

Men det er ikke det eneste anvendelsesformål. Da denne sort har en langsommere vækst end laurbærkirsebær og en lidt mere formel vækstform, vælger de fleste haveejere den som et lidt mere formelt alternativ til en laurbærkirsebærhæk. Den langsomme vækst på ca. 15-30 cm om året resulterer også i, at planten somme tider anvendes som erstatning for buksbom, selv om en hæk af portugisisk laurbærkirsebær aldrig kan blive så snorlige som en buksbomhæk. Planten har smukke blade, charmerende blomsterklaser samt rosa grene, og disse kendetegn sørger alle for en høj prydværdi.

Hvilke krav stiller en portugisisk laurbærkirsebær til omgivelserne?

Giv en portugisisk laurbærkirsebær tilstrækkeligt med vand de første år efter plantning, så kan det aldrig gå helt galt med din hæk. Helt konkret vil det sige, at jorden omkring en portugisisk laurbærkirsebærhæk altid skal være fugtig, men den må dog ikke blive for våd. Selve jordtypen er ikke så vigtig, for portugisisk laurbærkirsebær trives udmærket i almindeligvis problematiske jordtyper som kalkholdig og sur jord. Denne robuste hækplante stiller heller ikke specielle krav til plantestedet. Hvis bare den plantes på et beskyttet sted uden vind, kan plantestedet både være i sol og dyb skygge.

Vis mere Vis mindre
Andre varer, som du måske synes om!